Prijava in plačilo prijavnine za nacionalne turnirje TS

Na Tenis Sloveniji že od začetka leta 2022 poteka spletno plačilo prijavnine na nacionalnih turnirjih vseh starostnih kategorij. Spletna plačila ali plačila s kartico so postala prednostna metoda plačil na skoraj vseh področjih, saj trend kaže na to, da se ljudje vse bolj obračajo k digitalnim plačilnim metodam zaradi njihove praktičnosti, varnosti in učinkovitosti.

Za spletna plačila smo se odločili predvsem iz naslednjih pomembnih razlogov:

  1. Enostavnost in udobje: Plačevanje prek spletne ali mobilne aplikacije omogoča preprosto, hitro in varno plačilo prijavnine, kjer tekmovalec lahko obveznost poravna z nekaj kliki kadarkoli in kjerkoli. Tako ni potrebe po iskanju gotovine, prav tako pa so težave z iskanjem/vračanjem drobiža preteklost.
  2. Zakonitost in varnost: S spletnimi plačili prijavnin je TS organizatorjem omogočila najvišjo stopnjo zakonitosti poračunanja prijavnin, kar z gotovinskimi prejemki še zdaleč ni bilo urejeno. Plačila prek spleta so tudi varnejša od gotovinskih plačil, saj so podatki o transakciji šifrirani in zaščiteni. Prav tako se je zmanjšalo tveganje kraje ali izgube gotovine.
  3. Racionalizacija dela: Klubi ne potrebujejo več pobirati prijavnin s čemer nimajo stroška dodatne osebe, izdaje računov, varovanja denarja, pologa na bančni račun in računovodsko – administrativnega dela. Tekmovalci za plačilo prijavnine ne potrebujejo čakati v vrsti in se tako lahko koncentrirajo na ostale turnirske obveznosti.
  4. Manjši stik: Zlasti po pandemiji je manjši stik postal pomemben faktor. Spletna plačila omogočajo, da se udeleženci izognejo nepotrebnemu fizičnemu stiku z drugimi osebami pri plačilu prijavnin, kar prispeva k varnosti vseh deležnikov.
  5. Boljša sledljivost: Spletna plačila omogočajo boljšo sledljivost plačil, kar poenostavlja upravljanje turnirjev in zagotavlja boljšo organizacijo dogodka.

Z začetkom letošnjega leta smo za turnirje pod okriljem Tenis Slovenije izenačili rok plačila prijavnin z rokom prijav na turnirje. Tako je skrajni rok za plačilo prijavnine enak roku za prijave prek sistema Qualitas – zadnji torek pred začetkom tekmovanja do 23:59 ure. V skladu z objavljenim Pravilnikom teniških tekmovanj TS, tekmovalci, ki ne bodo imeli pravočasno poravnane prijavnine, ne bodo uvrščeni na žrebno listo. Podrobnosti o tem si preberite tukaj.

Za lažji prehod klubom in posameznikom redno posredujemo opomnike glede zamud s plačili. Verjamemo, da vsaka novost potrebuje določen čas in prav zato smo to obdobje fleksibilnosti podaljšali do 1. maja 2024. Po tem datumu bodo na žrebno listo uvrščeni le tisti tekmovalci, ki bodo pravočasno plačali prijavnino. Pozna plačila bodo obravnavana kot pozna prijava.

Vse potrebne informacije s povezavami za prijavo na turnir in plačilo prijavnine najdete na spletni strani TS – Prijava & plačilo, kjer smo za vas poleg obrazložitve pripravili tudi seznam pogosto zastavljenih vprašanj.

V primeru težav ali vprašanj smo vam v Pisarni TS ves čas na voljo. Verjamemo pa, da nam bo digitalizacija vsem skupaj močno olajšala postopke, še posebej, ko se bomo vsi spoznali z novim načinom.

Roki in načini plačila po posameznih kategorijah: