Tenis Slovenija

Začetki tenisa na Slovenskem segajo v konec 19. stoletja. Pisatelj Ivan Tavčar je bil prvi Slovenec, ki je leta 1897 na svojem posestvu zgradil teniško igrišče. Leta 1899 je bil vpisan v register društev prvi teniški klub v Celju, katerega člani so bili večinoma celjski Nemci. Teniška zveza Slovenije je bila ustanovljena 1940 v Mariboru. Za predsednika je bil izvoljen Mariborčan Radovan Šepec. Nekaj let po drugi svetovni vojni so sedež zveze preselili v Ljubljano, kjer je ostala tudi po osamosvojitvi. Njena naslednica je bila ustanovljena leta 1991. Ustanovili so jo teniški klubi kot njeni konstitutivni člani. Prvi predsednik je bil Janez Erhart. Nato pa so sledili Goran Ivkovič, Draško Veselinovič, Andrej Polenec, Marko Umberger.

Od leta 2018 Tenis Slovenijo vodita predsednik, Andrej Slapar in podpredsednik, Miran Kraševec.

POMEMBNI PODATKI IN DOKUMENTI

Tenis Slovenije ima trenutno več kot 2000 članov posameznikov, ki aktivno sodelujejo na različnih področjih delovanja TS, med njimi je več kot 1700 tekmovalcev, čez 300 Seniors tekmovalcev, skoraj 200 trenerjev, 60 sodnikov in več kot 80 registriranih klubov. V medijskem središču so vam na voljo vse informacije o projektih in uspehih slovenskega tenisa.

PRIDRUŽI SE NAM

Pridruži se najboljši ekipi in pridobi ogromno neprecenljivega znanja ter izkušenj na različnih področjih - kot sodnik, trener, pobiralec žogic, pomočnik pri organizaciji tekmovanj in ostalih dogodkov ... Piši nam na info@tenis-slovenija.si.

Piši nam

Vizitka

Kontakti

Predsednik Tenis Slovenije
Direktor Tenis Slovenije
Direktorica marketinga in PR
Vodja nacionalnega programa, ITF WTN in Pro Tenis
Vodja financ
Vodja Seniors organizacije in asistent v marketingu
Predstavnik za odnose z mednarodnimi organizacijami

Ostali kontakti

Nadzorni odbor
Upravni odbor
Strokovni svet
Sodniška organizacija
Trenerska organizacija
Tekmovalno-registracijska komisija
Reprezentance