Domov Gibaj, mladina!

Gibaj, mladina!

Humanitarni projekt »Gibaj, mladina!« – omogočamo brezplačno telesno vadbo mladostnikom iz socialno šibkejših družin.

Podrobneje o projektu

Eno izmed zapisanih poslanstev Tenis Slovenije je spodbujanje športne vzgoje mladih, zato s projektom Gibaj, mladina! metodično zbiramo finančna sredstva za otroke iz socialno šibkejših družin, ki jih v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, preusmerjamo od medijev, kot so televizija, tablice, telefon, v gibanje.

Stroka jasno definira pozitiven vpliv športno-gibalnih kompetenc za holistični razvoj otroka. Svetovna zdravstvena organizacija priporoča mladini najmanj 60 minut dnevne športno-gibalne aktivnosti. Žal pa raziskave kažejo, da so današnji otroci vse manj vzdržljivi, vse manj športno-gibalno aktivni, prekomerno težki in preveč časa preživijo pred računalniki. Zato v dolgoročni projekt vstopamo z razlogom, ker ne želimo, da bo današnja mladina zaradi prekomerne telesne teže in diabetesa živela manj kvalitetno in bila prikrajšana za užitke in veselje, ki jih prinaša ukvarjanje s športom, še posebej s tenisom.

Ambasadorji, donirani predmeti in njihove naloge: Rado Mulej, Nuša Lesar, Anže Kopitar (hokejska palica), Jakov Fak (tekaške smuči – Pjongčang), Goran Dragič (zmagovalni reprezentančni dres – Eurobasket), Grega Žemlja (teniški lopar, ekshibicijska tekma), Dejan Zavec (boksarske rokavice), Aljaž Bedene (teniški lopar), glasbena skupina Big Foot Mama.