Domov Billie Jean King Cup

Billie Jean King Cup

Slovenska ženska reprezentanca je aprila v Antalyji osvojila končno 1. mesto v pokalu BJK in s tem preboj v kvalifikacije za svetovno skupino.

 

Slovenke slavijo preboj v kvalifikacije za svetovno skupino 

Skupinski del 1. evroafriške skupine je potekal od 11. do 17. aprila v Turčiji. V Antalyji so igrale Tamara Zidanšek (22. WTA), Kaja Juvan (85. WTA), Živa Falkner (489. WTA), Pia Lovrič (522. WTA) in trenutno najboljša mladinka Lara Smejkal (136. ITF).

“Suverena zmaga, vsaj po rezultatu. Vseeno pa je bilo napeto, potrebno je bilo garati. Kaja je prvo tekmo odigrala vrhunsko. Taktično dovršeno. Na začetku je še malce pihalo, ampak Kaja se odlično znajde v takšnih razmerah. Tamara pa je danes pokazala povsem drugačno igro kot včeraj. Kot sem rekel že včeraj, je bil dvoboj proti Avstrijki na meji regularnosti. Danes pa je pokazala, da se vrača po bolezni. Verjamem, da bo kmalu pokazala takšno igro, kot jo je lani na OP Francije. Pokazali sta, da sodita v sam vrh ženskega tenisa. Tu mislim tako na igro, kot tudi na pristop. Res sem vesel, da smo zmagali. Naredili smo velik korak proti svetovni skupini. Vzdušje v ekipi je res izjemno. Kljub včerajšnjemu porazu Tamare smo bili pozitivni. Vzdušje je bilo tudi pri 1:1 včeraj izjemno. Sami superlativi,” je bil po dvoboju s Hrvaticami presrečen selektor Andrej Kraševec.

Najnovejše novice