Home » Billie Jean King Cup by Gainbridge

Billie Jean King Cup by Gainbridge

Pokal BJK: Slovenija novembra doma z Nizozemsko

V Londonu je bil opravljen žreb za novembrske dvoboje v pokalu BJK. V play-offu bo Slovenija doma igrala z Nizozemsko. Dvoboji bodo na sporedu od 15. do 17. novembra.

SIJAJNE SLOVENKE VNOVIČ SPISALE ZGODOVINO

“Z žrebom smo lahko zadovoljni, ampak ne zato, ker mislimo, da smo favoriti, ampak zato, ker bomo spet igrali doma. Prednost domačega igrišča pomeni tudi prednost izbire podlage. Z odgovornimi na Tenis Sloveniji bomo skupaj izbrali prizorišče in verjamem, da nas čaka še en teniški praznik. Zdaj bomo temeljito spremljali nastope nizozemskih igralk, najbolj znana je seveda Arantxa Rus. Trenutno je na 47. mestu lestvice WTA. Kot sem govoril že v preteklosti, pa nas zanima predvsem slovenska ekipa. Če smo bili na Slovaškem oslabljeni, verjamem, da bo novembra zgodba povsem drugačna. Verjamem, da bomo nastopili v najboljši postavi in da se bomo prihodnje leto znova borili za nastop na zaključnem turnirju. Komaj čakam na november,” je optimističen kapetan Andrej Kraševec.

Poleg 33-letne Rusove sta na lestvici WTA med prvih 200 igralk še Suzan Lamens, ki je na 134. mestu, Arianne Hartono pa je 141.

Slovenija in Nizozemska sta se za zdaj srečali trikrat. Slovenija je zmagala leta 1999 in 2010, Nizozemska pa leta 2013. Tako leta 2010 kot tudi leta 2013 je za Nizozemsko že igrala Arantxa Rus. Leta 2010 jo je premagala Polona Hercog, na zadnjem dvoboju pa je Rusova premagala Andrejo Klepač.

 

Pari:

Slovenija (4) –  Nizozemska

Švica (1) – Srbija

Kazakhstan (2) – Južna Koreja

Kolumbija – Francija (3)

Kitajska – Belgija (5)

Ukrajina (6) – Avstrija

Brazilija (7) – Argentina

Danska – Mehika (8)

Slovenija : Romunija - Tournament Magazine

Najnovejše novice