Zverev nezadovoljen z nogometom neusklajenim urnikom teniškega turnirja

Najboljši nemški teniški igralec Alexander Zverev je izrazil javno nezadovoljstvo nad z razporedom prenosov tekem nemške reprezentance neusklajenim tekmovalnim sporedom teniškega turnirja ATP v Halleju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nogometni navijač Zverev ni zadovoljen s sredinim razporedom travnatega turnirja v Halleju, saj najverjetneje ne bo mogel spremljati prenosa nemške tekme na evropskem nogometnem prvenstvu proti Madžarski.

Zverev se bo pozneje pomeril z Italijanom Lorenzom Sonegom v četrtem in zadnjem obračunu na osrednjem igrišču. Dvoboji v Halleju se bodo začeli opoldne, za Zvereva in ostale nemške nogometne navdušence zanimiva nogometna tekma v Stuttgartu pa bo na sporedu od 18. ure naprej, ko bo Zverev takrat verjetno na teniškem igrišču.

“To vsekakor ni bila moja želja,” je po zmagi nad Oscarjem Ottejem v prvem krogu dejal podprvak odprtega prvenstva Francije.

“Če bi mene vprašali, bi to naredil drugače. Če sem iskren, to ni bilo pametno, kako so sestavili spored na turnirju. Če ne bi igral, ne bi gledal teniškega dvoboja, ampak nogomet.”

Oglasili so se tudi organizatorji turnirja, ki so povedali, da so spored sestavljali, upoštevajoč prav nemškega igralca, Zvereva so uvrstili na zadnje mesto med nastopajočimi, da bi mu omogočili dovolj počitka po torkovem dvoboju, ki se je končal zgodaj zvečer.

Toda organizatorji hkrati oglašujejo tudi dogodek, ko bodo omogočili javni ogled nogometne tekme tik za teniško areno, s čimer so gledalce pustili pred veliko dilemo – ogledati si nogometno tekmo ali ostati zvest tenisu in spremljati teniške dvoboje, piše dpa.