Zverev na zaključnem turnirju strl Alcaraza

Nemec Alexander Zverev je na zaključnem turnirju v italijanskem Torinu na prvi tekmi rdeče skupine ugnal Španca Carlosa Alcaraza. Dvoboj je trajal dobri dve uri in pol, 26-letnik pa je bil boljši s 6:7 (3), 6:3, 6:4. Ob 21. uri se bo začel še drugi dvoboj te skupine med Rusoma Danilom Medvedjevom in Andrejem Rubljovom.

Sedmopostavljeni Zverev je dobil četrti medsebojni obračun proti Špancu. Ta je ostal pri treh, celoten obračun v Torinu pa je lovil svojega tekmeca. Tudi v prvem nizu, ki ga je kasneje dobil po podaljšani igri. Zverev je nato predvsem z odličnim serviranjem v drugem in tretjem nizu ter majhnim številom neizsiljenih napak (5) strl mladega Španca.

Drugi nosilec v Torinu je debitiral na zaključnem turnirju, potem ko ga je lani izpustil zaradi poškodbe. Trenutno je v nizu treh zaporednih porazov, kar se mu je nazadnje zgodilo marca 2021 in oktobra 2019.

Zverev se bo v sredo v drugem obračunu pomeril z zmagovalcem večernega dvoboja med obema Rusoma, Alcaraz pa s poražencem za ohranitev upov na sobotni polfinale.

V torek se bosta v zeleni skupini pomerila zmagovalca nedeljskih obračunov Đoković in Italijan Jannik Sinner ter poraženca Danec Holger Rune in Grk Stefanos Cicipas.

Đoković je pred prvim današnjim posameznim obračunom prejel tudi pokal za naziv številke ena za sezono 2023. To si je zagotovil po zmagi v prvem krogu proti Dancu Holgerju Runeju in ima zdaj neulovljivo prednost pred Alcarazom.

“Prvo mesto na lestvici je krona sezone. To so sanje vsakega tenisača in ena najzahtevnejših nalog našega športa ob naslovu na turnirjih za grand slam,” je pred dvobojem Alcaraza in Zvereva po krajši slovesnosti dejal 36-letni Beograjčan.

“Za mano je dolga sezone in stati tukaj mi ogromno pomeni, je pravi blagoslov. Zahvalil bi se celotni ekipi. To je zasluga celotnega štaba, ki mi ves čas stoji ob strani. Komaj čakam, da bom po koncu turnirja z vsemi proslavil. Ponosen sem na ta dosežek,” je še dodal Đoković.

* Torino, zaključni turnir:
– rdeča skupina:
Alexander Zverev (Nem/7) – Carlos Alcaraz (Špa/2) 6:7 (3), 6:3, 6:4;
Danil Medvedjev (Rus/3) – Andrej Rubljov (Rus/5) ob 21. uri.