Zmagovalka Bassols Ribera: “Ljubljana in Slovenija mi bosta za vedno ostali v najlepšem spominu.”

Zmagovalka turnirja WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana je postala Španka Marina Bassols Ribera. V finalu je bila boljša od Turkinje Zeynep Sönmez. Rezultat je bil 6:0 in 7:6.

Španka najboljša v Ljubljani. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Španka je pred polnimi tribunami Arene Mima Jaušovec začela odločno in prvi niz dobila po vsega 21 minutah, rezultat pa je bil 6:0. V drugem je dobila tudi prvi dve igri, nato pa se je Turkinja le prebudila in dogajanje na igrišču je postalo veliko bolj zanimivo.

Odločitev o zmagovalki je tako padla šele v podaljšani igri, ki jo je s 7:2 dobila Španka. Slednja sicer veliko trenira z našo Kajo Juvan, skupaj pa sta na tem turnirju igrali tudi v igri dvojic. Kaja Juvan, s katero si delim trening igrišča v Barceloni, mi je veliko pripovedovala o Ljubljani in čudoviti naravi. Ni mi žal, da sem prišla sem. Na lastne oči sem se prepričala, v kako lepem mestu živite, hkrati pa sem tu dosegla še prvo zmago na turnirjih WTA. Ljubljana in Slovenija mi bosta za vedno ostali v najlepšem spominu,” je po zmagi rekla Španka, sicer strastna navijačica Barcelone, ki je govor zmagovalke izkoristila še za nekaj besed o podnebnih težavah, spomnila pa se je tudi na avgustovske poplave v Sloveniji:

Sem okoljska aktivistka in vsako tako priložnost izkoristim, da ljudem predstavim svoje mnenje. Vem, da ste imeli v Sloveniji pred kratkim katastrofalne poplave. Videla sem posledice na televiziji. Držati moramo skupaj in se truditi, da bo narava ostala tako zelena, kot sem jo zadnji teden videla tudi v Sloveniji.

Kljub porazu je bila zadovoljna tudi Turkinja Zeynep Sönmez. Obe finalistki sta se zahvalili tudi delavcem na osrednjem igrišču Areni Mime Jaušovec, ki so v zadnjih dneh naredili vse, da so lahko dekleta igrala v središču Ljubljane. Za 21-letno Turkinjo je bil to največji uspeh v karieri. V finalu dvojic sta zmago slavili Rusinja Amina Anšba in Američanka Quinn Gleason, ki sta bili v finalu boljši od Kolumbijke Yuliane Lizarazo in Britanke Freye Christie s 6:3, 6:4.

WTA 125 ZAVAROVALNICA SAVA LJUBLJANA

Finale:
SONMEZ (TUR) – BASSOLS R. (ŠPA/5) 0 : 6, 6 : 7(2)