Zidanšek v Mehiki po dveh predajah do naslova med dvojicami

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je zmagovalka turnirja serije WTA 125 v mehiškem mestu San Luis Potosi. Skupaj z Madžarko Anno Bondar pa zadnjih dveh obračunov sploh nista odigrali, saj sta tako polfinalni kot finalni tekmici dvoboj predali še pred začetkom.

Šestindvajsetletna Konjičanka je na turnirju, ki sicer ne spada na najvišjo raven turnirjev WTA, nastopila tudi med posameznicami in izpadla v drugem krogu proti drugopostavljeni Italijanki Elisabetti Cocciaretto.

Od Slovenk je med posameznicami nastopila tudi Dalila Jakupović in izpadla v prvem krogu proti Brazilki Lauri Pigossi.

Zidanšek, trenutno 118. igralka lestvice WTA, se je nato posvetila nastopom med dvojicami. V prvem krogu sta z Bondar premagali Jakupović in Romunko Irino Bara. Slovenka in Madžarska sta nato v četrtfinalu dosegli še eno zmago, kar je bilo dovolj za turnirsko slavje, drugo za Zidanšek na tej ravni turnirjev WTA. Na višji ima med dvojicami štiri zmage.

V finalu bi se morala Zidanšek skupaj z Bondar pomeriti proti Pigossi in Poljakinji Katarzyni Piter, a sta tekmici odpovedali nastop. Še pred tem sta pred polfinalnim obračunom dvoboj brez boja predali Argentinka Nadia Podoroska in Britanka Francesca Jones, ki se bosta danes med seboj udarili v finalu posameznic.

Zidanšek in Bondar sta za zmago v San Luis Potosiju prejeli okoli 2300 evrov denarne nagrade.

Zidanšek bo naslednji teden nastopala v kolumbijski Bogoti, kjer jo v prvem krogu turnirja serije WTA 250 čaka nastop proti Američanki Hailey Baptiste.