Zidanšek obstala v kvalifikacijah, Jakupović dobila nov turnir

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je izpadla po prvem krogu kvalifikacij za nastop na turnirju serije WTA 1000 v Miamiju z nagradnim skladom 8,06 milijona evrov. Še ena slovenska igralka Dalila Jakupović pa je dobila še drugi turnir zapovrstjo v seriji Mednarodne teniške zveze (ITF) v Indiji.

Zidanšek je ostala brez nastopa na glavnem delu turnirja v Miamiju, ki se bo začel v torek. V prvem krogu kvalifikacij jo je ustavila Danka Clara Tauson s 6:4, 6:3.

Šestindvajsetletna Konjičanka, ki po današnji posodobitvi zaseda 118. mesto lestvice WTA, je to sezono dobila le en dvoboj, še tega na turnirju serije ITF. Trenutno je v nizu treh zaporednih porazov, skupno razmerje pa znaša 1-6 tako na najvišji kot nižji ravni turnirjev.

Na turnirjih ITF 35 pa še naprej uspešno nastopa Dalila Jakupović. Potem ko je dobila tako turnir posameznic kot dvojic v Nagpurju, je zdaj slavila še med posameznicami v Indoreju, prav tako v Indiji.

V finalu turnirja z nagradnim skladom 23.000 evrov je ugnala domačinko Shrivalli Bhamidipaty s 6:3, 6:2. To je bila njena osma zmaga na turnirjih serije ITF, v finalu je igrala 21.