Zidanšek na glavnem turnirju OP Francije

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek, 131. igralka s svetovne teniške lestvice WTA, bo igrala na glavnem delu drugega turnirja za grand slam v sezoni. Na odprto prvenstvo Francije v Parizu se je prebila po tem, ko je danes v zadnjem krogu kvalifikacij ugnala šesto nosilko kvalifikacij, Američanko Hailey Baptiste, s 7:5, 1:6 in 6:3.

Zidanšek, 25. nosilka kvalifikacij, je tokrat v prvem nizu izgubila dve igri na svoj servis, a po drugi strani naredila tri brejke, odločilnega v enajsti igri. Drugi niz je gladko pripadel tekmici, 108. z lestvice WTA, ki je dvakrat odvzela servis Slovenki.

Tretji niz pa je bil povsem v znamenju 26-letne Zidanšek, ki je po brejkih v četrti in šesti igri prišla do zajetne prednosti. Sedmo igro je na svoj začetni udarec sicer izgubila, tako da se je potem Američanka približala na 3:5, toda nato je Slovenka na svoj servis zanesljivo dobila deveto igro za končno zmago.

Pred tem je Zidanšek v kvalifikacij za OP Francije uvodoma ugnala rojakinjo Polono Hercog, v drugem krogu pa je bila boljša še od Nemke Nome Nohe Akugue.

V drugem krogu kvalifikacij sta obstali Veronika Erjavec in Dalila Jakupović.

Kvalifikacije je zaradi težav s formo izpustila Kaja Juvan, s 129. mestom najvišje uvrščena Slovenka.