Zidanšek in Hercog uspešno skozi prvi krog kvalifikacij Wimbledona, konec za Erjavec in Jakupović

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je uspešno začela kvalifikacije za nastop na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu. V prvem krogu kvalifikacij je premagala Kitajko Xiaodi You. Napredovala je tudi Polona Hercog, ki je v treh nizih izločila Slovakinjo Viktorio Hrunčakovo. V prvem krogu sta obstali Veronika Erjavec in Dalila Jakupović.

Zidanšek, 110. igralka s svetovne teniške lestvice WTA in 14. nosilka kvalifikacij, je za zmago s 5:7, 6:3 in 6:4 na sveti travi potrebovala dve uri in 14 minut. Za preboj v glavni del žreba se bo v drugem od morebitnih treh krogov kvalifikacij pomerila z zmagovalko dvoboja med Filipinko Alexandro Eala in Francozinjo Jessiko Ponchet.

Kitajka je danes izkoristila vse štiri žogice za odvzem servisa, tri od teh v prvem nizu, ki ga je tudi dobila. V nadaljevanju je Slovenka zaigrala bolje in drugi niz dobila brez večjih težav. V zadnjem je že vodila s 4:1, a se je You vrnila, preden je dvoboj 26-letna Slovenka zaključila z brejkom.

Tudi Hercog je za napredovanje potrebovala dve uri igre in tri nize. V prvem je 192. igralko sveta premagala s 6:2, a je ta v drugem odgovorila s 6:3. V zadnjem je Slovenka z dvema brejkoma potrdila zmago s 7:5. V naslednjem krogu jo čaka 136. igralka iz Turčije Zeynep Sonmez.

Za Erjavec je bila v Roehamptonu premočna 124. igralka sveta in 15. nosilka kvalifikacij, Belorusinja Aleksandra Sasnovič s 6:2, 6:2. Dvoboj je trajal vsega 71 minut, 30-letna Belorusinja pa je izkoristila štiri od osmih priložnosti za odvzem servisa, Erjavec, sicer 176. igralka lestvice WTA, pa je svojo edino zapravila.

Dalila Jakupović, 213. igralka sveta, je v uri in 20 minutah morala priznati premoč Madžarki Panni Udvardy, 134. igralka sveta je bila boljša v dveh nizih s 6:3 in 6:4.

Kvalifikacije bodo trajale do četrtka, tretji grand slam sezone pa se bo začel v ponedeljek. Žreb parov bo v petek dopoldne.