Za Slovenijo danes začenja Bor Artnak

Slovensko moško reprezentanco danes in v soboto čaka dvoboj v svetovni skupini II Davisovega pokala. Tekmec Slovenije v TC Tivoli je Luksemburg. Žreb je določil, da bo za Slovenijo prvi dvoboj igral Bor Artnak. V drugem dvoboju dneva pa bo za Slovenijo nastopil najboljši igralec Blaž Rola.

 

of Team Slovenia at Draw prior to the Davis Cup World Group II, First Round – Slovenia vs Luxemburg, on September 14, 2023 in Tivoli, Ljubljana, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / SportidaDevetnajstletni Artnak, ki je na lestvici ATP uvrščen na 616. mesto, se bo srečal z najvišje uvrščenem Luksemburžanom, Alexom Knaffom (486. ATP). Nato pa bo 32-letni Blaž Rola (457. ATP) igral proti 198 centimetrov visokemu Chrisu Rodeschu (609. ATP). V slovenski ekipi sta še Sebastian Dominko in Matic Križnik.

“Uvrstitve na lestvici in dvoboji kažejo na tesno tekmo. Naša prednost je prav gotovo domače igrišče. V vsaki tekmi gremo lahko na zmago. Vsak, ki bo stopil na igrišče ve, kaj lahko pričakuje z nasprotne strani. Do konca dneva bomo še dodelali taktične zamisli. Predvsem njihov prvi igralec ima stil igre, ki je bolj za trdo podlago. Pričakujem tesne tekme, veliko dobrih servisov. Veliko bo odvisno od servisa, zato sem prepričan, da bodo rezultati zelo tesni. Verjamem, pa da imamo dovolj kakovosti, da bo zmaga ostala doma,” je po žrebu dejal kapetan Grega Žemlja.

Prvi dvoboj se bo začel ob 12. uri, vstop je prost