WTT: Žiga Šeško najboljši v Tuniziji, Gašper Matijašič pa v Srbiji

Žiga Šeško najboljši v Tuniziji, Gašper Matijašič najboljši v Srbiji. 

Gašper Matijašič in Matic Hribar sta bila najboljša v Srbiji v konkurenci dvojic.

ITF JUNIORS

Žiga Šeško je ponovno osvojil mladinski mednarodni turnir serije WTT. V tem tednu je ostal nepremagljiv in tako slavil zmago v finalnem obračunu. V marcu je že osvojil turnir WTT na Cipru, zdaj pa še v Tuniziji, oba na trdi podlagi. V celem tednu je nanizal 5 zmag. V finalnem obračunu se je pomeril z Britancem, Markom Cebanom, tudi 7. nosilcem turnirja, in ga v dveh nizih z rezultatom 6:4 in 6:4 premagal. Nasprotnike je premagoval brez težav in dokazal, da je v odlični formi.

J100 Sousse
(Tunizija, trda podlaga)

1. kolo: Šeško Ž. (Slo) – Koyama H. (Jpn/8) 6:3, 4:6, 6:3
2. kolo: Šeško Ž. (Slo) – Gribaldo M. (Ita/Q) 6:2, 6:1
Četrtfinale: Šeško Ž. (Slo) – Mccallan K. P. (Špa) 6:2, 7:6(5)
Polfinale: Šeško Ž. (Slo) – Bien D. (Češ) 6:3, 6:3
Finale: Šeško Ž. (Slo) – Ceban M. (Gbr) 6:4, 6:4

Dvojice, 1. kolo: Šeško Ž./Ceban M. – Bennour Dit Sahli A./Krivoshchekov M. 6:1, 3:6, 4:10


Odličen Gašper Matijašič že drugi teden zapored osvojil največjo lovoriko. Pretekli konec tedna je osvojil mednarodni mladinski turnir serije WTT v Avstriji, ta konec tedna pa je slavil dvojno zmagoslavje, med posamezniki in v igri dvojic. V finalnem obračunu je Slovenec premagal Kitajca Zhuja, 7. nosilca turnirja, v dveh prepričljivih nizih, z rezultatom 6:2 in 6:2. Mlad Slovenec je v tem tednu nanizal 6 zmag med posamezniki, le v 1. kolu in četrtfinalu je izgubil niz proti nasprotniku, v polfinalu pa je moral odigrati podaljšano igro v prvem nizu, ki je pomembno vplivala na odličen rezultat ter preboj v finale.

V igri dvojic sta Gašper Matijašič in Matic Hribar osvojila turnir že v soboto. V finalnem obračunu sta bila v treh nizih boljša od Lapnskyja in Lulića, z rezultatom 4:6, 6:1, 11:9.

J30 Subotica
(Srbija, pesek)

Rezultati fantje in dekleta

Finale: Matijašič G. (Slo) – Zhu S. (Kit/7) 6:2, 6:2

Rezultati dvojice

Finale: Hribar M./Matijašič G. – Lapansky A./Lulić N. 4:6, 6:1, 11:9