WTT: Začetek moških turnirjev v Celju

Po ženskih turnirjih se počasi začenjajo tudi moški turnirji serije WTT. Prvi z imenom Slopak Celje Open bo potekal od 20. do 26. maja potekal v Celju, denarni sklad pa je 15 tisoč ameriških dolarjev. Projekt podpirajo tudi Slovenske železnice.

V Celju tudi letos turnir serije WTT.

Tenis Slovenija bo letos skupaj s teniškimi klubi in občinami poleg 11 ženskih turnirjev, organizirala tudi 10 moških. Za turnir v Celju sta prijavljena tudi Blaž Rola in Matic Križnik. “Kot organizator turnirja sem navdušen nad potekom priprav, ki obetajo odlično izvedbo dogodka. Vse je pripravljeno za nemoten potek tekmovanja, ki bo prineslo napete obračune tako za igralce kot tudi za navijače. Med udeleženci bo kot prvi nosilec nastopil Šved Karl Friberg, ki trenutno zaseda 433. mesto na svetovni lestvici ATP. Poleg njega pa bomo lahko na igriščih spremljali tudi slovenske igralce. Nestrpno pričakujemo začetek turnirja in upamo, da bo ponudil vrhunsko teniško izkušnjo vsem udeleženim,” je dejal direktor turnirja Nik Dimitrijevič.  

TS si želi, da bodo takšni dogodki pozitivno vplivali na promocijo Slovenije kot športno-turistične destinacije. Že lanska izkušnja je pokazala, da ima organizacija turnirja pozitivne učinke tudi na nivoju lokalnega gospodarstva, in sicer na različnih področjih kot so promocija, prepoznavnost kraja, gostinstvo in turizem, storitve, delovna sila. “Gre za trajnostno naravnan projekt, ki je že vzbudil naklonjenost mnogih, saj je kot tak usmerjen v zeleno prihodnost in ponuja možnosti za številne družbeno-kulturne, športne, okoljske in turistične učinke. Projekt bo prav tako vzpodbudil dodatne finančne tokove, povezane z nastanitvami in potrošnjo aktivnih ter neaktivnih udeležencev, kakor tudi z začasnimi delovnimi mesti v času priprave in izvedbe turnirjev, dodatnim gostinskim in turističnim povpraševanjem in davčnimi prihodki. Poslovno – finančni model izvedbe profesionalnih teniških turnirjev je zastavljen na način, da Tenis Slovenija skupaj z STO sofinancira 75 % vseh odhodkov za izvedbo profesionalnega turnirja, preostalih 25 % pa občina. Izvajalec dogodka je lokalni klub, ki zagotovi potrebno športno infrastrukturo, tu mislim na igrišča s pripadajočimi prostori in nepogrešljivi strokovni kader za izvedbo,je o inovativnem projektu dejal direktor TS Gregor Krušič.