WTT W75 Maribor: Slovenke so dobile nasprotnice v glavnem delu turnirja

Žreb je opravljen. Slovenke so dobile nasprotnice v glavnem delu mednarodnega turnirja v Mariboru z denarno nagrado 60.000 ameriških dolarjev. 

Polona Hercog se bo pomerila na turnirju WTT v Mariboru. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na mednarodnem turnirju serije WTT, ki poteka na igriščih TK Branik v Mariboru, se v torek, 19. marca, začne 1. kolo glavnega dela. V popoldanskih urah je potekal žreb, Slovenke, ki se bodo pomerile v glavnem delu turnirja so dobile svoje nasprotnice. V kvalifikacijah je sicer nastopilo pet slovenskih igralk, ki pa se niso uspele prebiti v glavni del. Tam so se pomerile Pia Petelinšek, Alja Senica, Noka Jurič, Ana Lanišek in Eva Cikajlo.

V glavnem delu bodo nastopile štiri Slovenke, Veronika Erjavec, Pia Lovrič, Ela Nala Milić in Polona Hercog. Najtežji nalogi bosta zagotovo imeli Milić in Hercog, ki se bosta morali pomeriti z 2. in 3. nosilko turnirja, Jessiko Ponchet in Timeo Babos. Nekoliko lažji žreb je dobila Lovrič, ki se bo pomerila s srečno poraženko iz kvalifikacij, Eudice Chong. Erjavec pa se bo pomerila z Ekaterino Maklakovo, ki se je v glavni del prebila iz kvalifikacij. 1. kolo ga se začenja v torek, 19. marca, ob 9. uri.

ITF – WTT PRO

W75 Maribor – I-VENT OPEN BRANIK MARIBOR
(trda podlaga, dvorana)

1. kolo
Erjavec V. (Slo) – Maklakova E. (Rus/WC)
Lovrič P. (Slo/WC) – Chong E. (Hkg/LL)
Hercog P. (Slo/WC) – Babos  T. (Mad/3)
Milić E. N. (Slo/WC) – Ponchet J. (Fra/2)