WTT W75 Maribor: Pia Lovrič ni uspela preskočiti prve ovire, ostale 3 Slovenke prva preizkušnja še čaka

Prvi dan glavnega dela mednarodnega turnirja WTT je zaključen. Od Slovenk se je pomerila le Pia Lovrič, ki pa ni uspela preskočiti prve ovire. Erjavec, Hercog in Milić na prve dvoboje še čakajo. 

Pia Lovrič v 1. kolu na mednarodnem turnirju v Mariboru ni uspela premagati nasprotnice .(Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

V torek, 19. marca, se je začelo 1. kolo glavnega dela turnirja serije WTT z denarno nagrado 60. 000 ameriških dolarjev. Prva je na igrišče stopila Pia Lovrič. Žreb je določil, da se bo pomerila s srečno poraženko Eudice Chong iz Hong Konga. Tekmici sta se pomerili v treh nizih. Slovenka je začela suvereno, prvi niz dobila, Chong je prepustila le 3 igre. V drugem in tretjem nizu pa Lovrič ni več uspela ujeti tempa nasprotnice in je oba niza izgubila. Pii Lovrič danes ni uspelo preskočiti prve ovire. Na prvem dvoboje pa še čakajo tri Slovenke Veronika Erjavec, Polona Hercog in Ela Nala Milić. Pomerile se bodo jutri, v sredo, 20. marca.

V igri dvojic se bodo pomerili 3 slovenski pari, in sicer Ana Lanišek skupaj s Pio Lovrič proti navezi Liang-Tang. Spremljali pa bodo tudi slovenski dvoboj za preboj v četrtfinale v konkurenci dvojic med Pio Petelinšek in Anamari Žnuderl ter Noko Jurič in Aljo Senico. Tudi ti dvoboji sledijo v torek, 19. marca.

ITF – WTT PRO

W75 Maribor – I-VENT OPEN BRANIK MARIBOR
(trda podlaga, dvorana)

1. kolo
Erjavec V. (Slo) – Maklakova E. (Rus/WC)
Lovrič P. (Slo/WC) – Chong E. (Hkg/LL) 6:3, 3:6, 3:6
Hercog P. (Slo/WC) – Babos  T. (Mad/3)
Milić E. N. (Slo/WC) – Ponchet J. (Fra/2)

Dvojice, 1. kolo
Lanišek A./Lovrič P. – Liang E. S./Tang Q.
Petelinšek P./Žnuderl A. – Jurič N./Senica A.