WTT W75 Koper: Noka Jurič v 2. kolo kvalifikacij, v torek tudi že začetek glavnega dela turnirja

Prvi dan kvalifikacij je zaključen. 1. kolo kvalifikacij se je odigralo in z izjemno Noke Jurič, ki se je brez boja prebila naprej, se nobena izmed Slovenk, ki so igrale v kvalifikacijah, ni uspela prebiti naprej. V torek sledi 2. kolo kvalifikacij in glavni del turnirja. 

Noka Jurič se je brez boja prebila v 2. kolo kvalifikacij. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

S ponedeljkom, 15. aprilom, se je začel mednarodni turnir serije WTT v Kopru z denarno nagrado 60.000 ameriških dolarjev. V ponedeljek se je odigralo 1. kolo kvalifikacij, ki mu sledi še 2. kolo in pa že 1. kolo glavnega dela turnirja, oboji dvoboji se bodo odigrali v torek.

V kvalifikacijah so se pomerile Nala Kovačič, Lara Smejkal, Anamari Žnuderl, Julija Bogatin, Zala Bizjak, Kaja Najzer, Veritsa Yaneva, Meta Marenk in Noka Jurič. Vse, z izjemno Jurič, so že v 1. kolu kvalifikacij izgubile. Noka Jurič pa se je v 2. kolo prebila brez boja, zato jo v torek čaka obračun za preboj v glavni del turnirja.

V glavnem delu turnirja bodo nastopile Ela Nala Milić, Veronika Erjavec, Polona Hercog, Nina Potočnik, Pia Lovrič, Ana Lanišek. Hercog in Potočnik svoji nasprotnici še čakata, ti bosta znani v torek po zaključku kvalifikacij. Elo Nalo Milić bo že v 1. kolu čaka težka naloga, saj se bo pomerila s 1. nosilko turnirja Panno Udvardy. Veronika Erjavec bo izzvala Hrvatico Leo Bosković. Pia Lovrič se bo pomerila s 3. nosilko, Dominiko Salkovo. Ana Lanišek pa z Andreo Mitu. Kar 14 Slovenk pa se bo pomerilo tudi v igri dvojic.

ITF PRO

W75 IFS Luka Koper Open
(TK Luka Koper, pesek)

Kvalifikacije
1. kolo kvalifikacij rezultati

2. kolo kvalifikacij: Jurič N. (Slo) – Sebestova I. (Češ/9)

Glavni del, 1. kolo
Milić E. N. (Slo/WC) – Udvardy P. (Mad/1)
Erjavec V. (Slo/8) – Bosković L. (Hrv)
Hercog P. (Slo/7) – ?
Potočnik N. (Slo/WC) – ?
Lovrič P. (Slo/WC) – Salkova D. (Češ/3)
Lanišek A. (Slo/WC) – Mitu A. (Rou)

Dvojice, 1. kolo
Erjavec V./Salkova D. – Morderger T./Morderger Y.
Kovačič N./Najzer K. – Jurič N./Lanišek A.
Marenk M./Smejkal L. – Dinu C./Fourlis J.
Bizjak Z./Bogatin J. – Sakellaridi S./Zantedeschi A.
Petelinšek P./Žnuderl A. – Milić E. N./Todoni A. A.
Lovrič P./Potočnik N. – Dražić M./Yashina E.