WTT: Veronika Erjavec in Tamara Zidanšek sta ostali neporaženi v konkurenci dvojic in osvojili mednarodni turnir na Slovaškem

Veronika Erjavec in Tamara Zidanšek sta ostali neporaženi v konkurenci dvojic in osvojili mednarodni turnir na Slovaškem. 

Tamara Zidanšek in Veronika Erjavec ostali neporaženi in osvojili turnir na Slovaškem. (Foto: Instagram)

Izjemni Veronika Erjavec in Tamara Zidanšek sta pokazali največ, premagali vso konkurenco in osvojili mednarodni turnir serije WTT na Slovaškem, z denarno nagrado 60.000 ameriških dolarjev. Erjavec in Zidanšek sta skupaj zabeležili tri zmage v tem tednu, za preboj v finalni obračun sta odigrali tri nize, v finalnem obračunu pa v dveh odličnih nizih premagali 1. nosilki turnirja, Dalilo Jakupović in Sabrino Santamario. Jakupović in Santamaria sta v igri dvojic igrali skupaj že večkrat in v začetku leta že osvojili turnir WTA 125 Mumbai. Za Veroniko Erjavec je to že četrti osvojen turnir v konkurenci dvojic v tem letu, dva je osvojila na peščeni in dva na trdi podlagi. Za Zidanšek pa drugi, oba je osvojila na njej ljubši podlagi, pesku. To je tudi prvi skupni turnir, ki sta ga Slovenki osvojili v konkurenci dvojic.

ITF PRO

W75 Trnava 
(Slovaška, pesek)

REZULTATI POSAMEZNO

Rezultati dvojice

Finale: Zidanšek T./Erjavec V. – Jakupović D./Santamaria S. 6:4, 6:4