WTT: Odlična Veronika Erjavec ponovno dvignila največjo lovoriko v konkurenci dvojic

Veronika Erjavec je ponovno dvignila največjo lovoriko v konkurenci dvojic na mednarodnem turnirju na Portugalskem. Dalili Jakupović je malo zmanjkalo, da bi osvojila turnir v Indiji. 

Veronika Erjavec  je odlično odigrala v igri dvojic in osvojila že drugi mednarodnih turnir v tem letu. (Foto: Grega Valancic / Sportida)

Po izjemnem tednu je Dalila Jakupović tik pred dvigom največje lovorike morala priznati premoč Rusinju Kudermetovi. Začela je dobro, suvereno dobila prvi niz, vendar v drugem in tretjem nizu ni uspela držati tempa proti Polini Kudermetovi. Slovenka je skozi cel turnir zabeležila kar štiri zmage in v polfinalu premagala višje postavljeno nosilko Francozinjo Carole Monnet v treh nizih. Na koncu pa ji je čisto malo zmanjkalo do osvojitve turnirja v Indiji.

W50 Indore
(Indija, trda podlaga)

1. kolo: Jakupović D. (Slo/5) – Morvayova (Svk/Q) 7:5, 3:6, 6:2
2. kolo: Jakupović D. (Slo/5) – Yamaguchi M. (Jpn) 6:0, 6:3
Četrtfinale: Jakupović D. (Slo/5) – Imamura S. (Jpn) 6:4, 3:6, 6:4
Polfinale: Jakupović D. (Slo/5) – Monnet C. (Fra/4) 7:6(5), 4:6, 6:4
Finale: Jakupović D. (Slo/5) – Kudermetovi P. (Rus) 6:3, 2:6, 0:6


Odlična Veronika Erjavec kaže izjemno formo v novi sezoni. Po osvojenem turnirju v konkurenci dvojic v Canberri, si je novo lovoriko priigrala tudi na Portugalskem. Turnir je osvojila skupaj z Dominiko Salkovo. V finalu sta bili v treh nizih boljši od domačink Francisce Jorge in Matilde Jorge s 4:6, 7:5, 10:8. Veronika Erjavec se lahko v letošnji sezoni pohvali že z dvema osvojenima turnirjema WTT v konkurenci dvojic na trdi podlagi. Lani je prav tako blestela v igri dvojic, osvojila je 6 mednarodnih turnirjev, 5 na pesku, 1 na trdi podlagi.

W50 Porto
(Portugalska, trda podlaga)

Rezultati posamezno

Dvojice, 1. kolo: Erjavec V./Salkova D. – prosto
Četrtfinale: Erjavec V./Salkova D.  – Cavlle Reimers Y./Shinde V. 6:4, 6:3
Polfinale: Erjavec V./Salkova D. – Akugue N. N./Schunk N. 6:2, 6:2
Finale: Erjavec V./Salkova D. – Jorge F./Jorge M.  4:6, 7:5, 10:8