WTT: Jan Kupčič do zmage v 1. kolu v Egiptu, Luisa Fusil uspešna na Norveškem

Do prve zmage posamezno in v dvojicah Jan Kupčič, ki uspešno nadaljuje teden na mednarodnih turnirjih. Uspešno je začela tudi Luisa Fusil na Norveškem, kjer je dosegla prvo zmago. 

Luisa Fusil uspešno začela teden. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

Po uspešnih kvalifikacijah na turnirju z nagradno vrednostjo 15.000 ameriških dolarjev, je v 1. kolu moral Aljaž Jeran v treh nizih priznati premoč domačin Valeriju Peruzzi s 4:6, 6:3, 1:6.

M15 San Gregorio Di Catania
(Italija, pesek)

1. kolo: Jeran A. (Slo/Q) – Peruzza V. (Ita) 4:6, 6:3, 1:6


Tudi Pia Lovrič ni uspela preskočiti prve ovire. V prvem nizu je dobila samo dve igri, v drugem nizu pa je nivo svoje igre prepričljivo dvignila, vendar to ni bilo dovolj za osvojitev drugega niza. Nemka Carolina Kuhl je zmagala z rezultatom 6:2, 7:5.

W25 Selva Gardena
(Italija, trda podlaga)

1. kolo: Lovrič P. (Slo) – Kuhl C. (Nem) 2:6, 5:7


Tri zaporedne zmage v kvalifikacijah so Luka Talana Lopatiča uvrstile v glavni del turnirja v Španiji. V 1. kolu se je pomeril z Britancem Alastairjem Grayem. Slovenec je v dveh nizih uspela dobiti samo 3 igre.

 M15 Madrid 
(Španija, trda podlaga)

1. kolo: Talan Lopatič L. (Slo/Q) – Gray A. (Gbr) 1:6, 2:6


Čez prvo oviro pa suvereno Jan Kupčič, ki je za preboj v glavni del turnirja moral naprej odigrati kvalifikacije. V uvodnem dvoboju glavnega dela je premagal Slovaka Tomasa Lanika s 6:4 in 6:3. V 2. kolu ga čaka Rus Evgeny Phillippov.

Uspešno pa nadaljuje tudi v igri dvojic. Skupaj z Jakubom Krošlakom sta se v treh nizih prebila že v četrtfinale turnirja. V boju za polfinalno mesto ju bosta na drugi strani mreže pričakala Alex Beckley in Amr Elsayed.

M15 Sharm ElSheikh
(Egipt, trda podlaga)

1. kolo: Kupčič J. (Slo/Q) – Lanik T. (Svk) 6:4, 6:3
2. kolo: Kupčič J. (Slo/Q) – Phillippov E. (Rus) [30. 11.]

Dvojice, 1. kolo: Kupčič J./Krošlak J. – Dzhavaklan Y./Zahraj P. 7:6(4), 6(2):7, 10:7
Četrtfinale: Kupčič J./Krošlak J. – Beckley A./Elsayed A. [30. 11.]


Luisa Fusil s prvo zmago do 2. kola turnirja na Norveškem. V 1. kolu je po napeti in izjemno izenačeni igri uspela premagati Arshio Joon s 7:5 in 7:6(3). V 2. kolu jo bo pričakala domačinka Helena Eikeland Wolff. V primeru ponovne zmage se bo Slovenka prebila v četrtfinale turnirja. V igri dvojic pa sta skupaj z Mathilde Humbert morali priznati premoč v 1. kolu.

J30 Bergen
(Norveška, trda podlaga)

1. kolo: Fusil L. (Slo/7) – Joon A. (Ind) 7:5, 7:6(3)
2. kolo: Fusil L. (Slo/7) – Eikeland Wolff H. (Nor) [30. 11.]

Dvojice, 1. kolo: Fusil L./Humbert M. – Eikeland Wolff H./Lynsgard Broddfelt L. L. 3:6, 1:6