WTT: Drugi moški turnir na Vrhniki

Po turnirju v Celju se bo moška karavana takoj preselila na Vrhniko, kjer bo potekal drugi moški turnir serije WTT v letošnjem letu. Turnir Vrhnika Open bo potekal od 27. 5. do 2. 6., denarni sklad pa je 15 tisoč ameriških dolarjev. Projekt podpirajo tudi Slovenske železnice.

Letos turnir serije WTT tudi na Vrhniki.

Tenis Slovenija bo letos skupaj s teniškimi klubi in občinami organizirala kar 10 moških turnirjev. Za turnir na Vrhniki sta prijavljena tudi Blaž Rola in Matic Križnik. Rola bo v primeru nastopa med najvišje postavljenimi igralci. “Pred nami je obdobje, ki se ga res lahko veselimo. Mednarodni teniški turnir WTT nam prinaša veliko zadovoljstvo in hkrati pomembno lekcijo, kako se organizira tako vrhunske dogodke. Vesel sem, da podpora prihaja z vseh strani, tako s strani občine kot s strani sponzorjev. Tenis je pomemben za naš kraj, kar kaže tudi veliko zanimanje mladih za ta krasen šport in število članov. Na naših igriščih se bodo kmalu zvrstili vrhunski igralci in ves trud vlagamo v to, da si bodo Vrhniko zapomnili po kraju, ki je ugoden za igro in igralce,” je rekel direktor turnirja Primož Ivančič.

TS si želi, da bodo takšni dogodki pozitivno vplivali na promocijo Slovenije kot športno-turistične destinacije. Že lanska izkušnja je pokazala, da ima organizacija turnirja pozitivne učinke tudi na nivoju lokalnega gospodarstva, in sicer na različnih področjih kot so promocija, prepoznavnost kraja, gostinstvo in turizem, storitve, delovna sila. “Gre za trajnostno naravnan projekt, ki je že vzbudil naklonjenost mnogih, saj je kot tak usmerjen v zeleno prihodnost in ponuja možnosti za številne družbeno-kulturne, športne, okoljske in turistične učinke. Projekt bo prav tako vzpodbudil dodatne finančne tokove, povezane z nastanitvami in potrošnjo aktivnih ter neaktivnih udeležencev, kakor tudi z začasnimi delovnimi mesti v času priprave in izvedbe turnirjev, dodatnim gostinskim in turističnim povpraševanjem in davčnimi prihodki. Poslovno – finančni model izvedbe profesionalnih teniških turnirjev je zastavljen na način, da Tenis Slovenija skupaj z STO sofinancira 75 % vseh odhodkov za izvedbo profesionalnega turnirja, preostalih 25 % pa občina. Izvajalec dogodka je lokalni klub, ki zagotovi potrebno športno infrastrukturo, tu mislim na igrišča s pripadajočimi prostori in nepogrešljivi strokovni kader za izvedbo,” je o inovativnem projektu dejal direktor TS Gregor Krušič.