Veronika Erjavec še brez prvega nastopa v kvalifikacijah Melbourna

Slovenska teniška igralka Veronika Erjavec bo morala še nekoliko počakati na prvenec v kvalifikacijah za nastop na odprtem prvenstvu Avstralije. V Melbournu jo je namreč organizatorjem zagodel močan dež, zaradi česar so vse današnje dvoboje prestavili na torek, vključno z obračunom 24-letne Ljubljančanke.

Ta se bo predvidoma v torek pomerila z Nemko Evo Lys, ki na lestvici WTA zaseda 141. mesto. Erjavec je 52 mest za svojo prvo tekmico. V primeru napredovanja jo čaka boljša iz dvoboja med Romunko Irino Bara in Belorusinjo Julijo Hatuko.

Erjavec je pretekli teden igrala na nižjerangiranem turnirju serije WTA 125 v Canberri in tam skupaj z Latvijko Darjo Semenisto osvojila naslov v konkurenci dvojic, med posameznicami pa je izpadla v drugem krogu kvalifikacij.

Od Slovenk bosta v glavnem delu OP Avstralije nastopili Tamara Zidanšek (99. na lestvici WTA) in Kaja Juvan (109.). Slednja je do neposrednega nastopa v prvem krogu Melbourna prišla po odpovedi Američanke Jennifer Brady zaradi poškodbe.

OP Avstralije se bo začelo v nedeljo in bo prvič v zgodovini tega turnirja trajalo 15 dni. Žreb bo v četrtek.