Veronika Erjavec obstala v kvalifikacijah Rolanda Garrosa

Slovenska teniška igralka Veronika Erjavec, 168. igralka na svetovni jakostni lestvici, je v drugem krogu kvalifikacij končala nastope v boju za nastop na drugem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Francije. V Parizu je bila od Slovenke uspešnejša Španka Irene Burillo Escorihuela (280.), ki je v uri in 26 minutah slavila s 6:4 in 6:3.

Erjavec je na pariškem pesku v prvem krogu kvalifikacij ugnala 110. igralko sveta, Američanko Claire Liu, z 2:6, 6:3 in 6:3. A je v drugem krogu naletela na razpoloženo špansko tekmico, ki je končala upe Slovenke za nastop v glavnem žrebu turnirja Roland Garros.

V boju ostajata še dve Slovenki, Tamara Zidanšek, ki je uvodoma v slovenskem obračunu premagala Polono Hercog, ter Dalila Jakupović.

Zidanšek, ki je sicer 25. nosilka kvalifikacij, čaka v drugem kvalifikacijskem krogu 20-letna Nemka nigerijskega rodu Noma Noha Akugue (177.), Jakupović pa Rusinja Anastasija Zaharova, 166. igralka na lestvici WTA.

Jakupović, ki na svetovni jakostni lestvici WTA zaseda 227. mesto, je v prvem krogu kvalifikacijskega turnirja pred Roland Garrosom odpravila Romunko Irino Baro, 215. s svetovne jakostne lestvice.

Kvalifikacije je zaradi težav s formo izpustila Kaja Juvan, s 129. mestom najvišje uvrščena Slovenka.