V Portorož prihaja tudi nekdanja številka 1!

Tenis Slovenija organizira volilno skupščino Tennis Europe, del tega izjemno pomembnega dogodka pa bo tudi športno-poslovna konferenca ŠPORT SPREMINJA SVET. Ta bo potekala v četrtek, 21. marca v Avditoriju Portorož. Na konferenco bo prišla tudi nekdanja srbska teniška igralka Jelena Janković.

 Srbska teniška igralka je prvo mesto na lestvici WTA prevzela avgusta leta 2008. Na vrhu je bila 17 tednov, potem pa jo je na prvem mestu zamenjala Serena Williams. Profesionalno kariero je začela leta 2000, zadnji dvoboj pa je zaradi težav s poškodbami odigrala leta 2017. V tem času je osvojila 15 turnirjev WTA med posameznicami in dva v igri dvojic. Na turnirjih za grand slam je bil največji uspeh nastop v finalu OP ZDA leta 2008, ko je bila od nje boljša prej omenjena Serena Williams. Je pa na turnirjih za grand slam prišla do zmage v mešanih dvojicah. Leta 2007 je bil ob uspehu v Wimbledonu njen partner Jamie Murray. To je le del njene zgodbe, še več podrobnosti pa bodo ljubitelju tenisa lahko izvedeli na odru Avditorija Portorož.

Med udeleženci pa bodo lahko prisluhnili tudi nekdanjemu predsedniku Slovenije, Borutu Pahorju, predsedniku Mednarodne teniške zveze, Davidu Haggertyju, predsedniku Afriške teniške zveze, Jean-Claudu Talonu, Herwigu Straki iz ATP, priznani znanstvenici dr. Lučki Kajfež Bogataj, hokejskemu trenerju Matjažu Kopitarju, lastniku podjetja Duol, Dušanu Olaju, nekdanjemu košarkarju Radoslavu Nesteroviću, ter nekdanjima teniškima igralcema, Katarini Srebotnik in Aljažu Bedenetu. Konferenco bo z zanimivim predavanjem zaključila nekdanja plavalka, dobitnica srebrne olimpijske kolajne, Sara Isaković.

Za obisk športno-poslovne konference so še vedno na voljo prosta mesta.

Ne zamudite te priložnosti in se povežete z vodilnimi svetovnimi strokovnjaki, delite ideje in se navdihnete za prihodnost športa. Za več informacij o programu in prijavi obiščite uradno spletno stran dogodka.

Naj šport resnično spremeni svet – pridružite se nam na konferenci “ŠPORT SPREMINJA SVET”!