V Novi Gorici uspešno izpeljali mednarodni teniški turnir serije WTT

Na novogoriških teniških igriščih je od 6. do 12. maja potekal mednarodni ženski teniški turnir serije WTT Nova Gorica Open 2024 z nagradnim skladom 15.000 dolarjev. Atraktiven športni dogodek je v mesto vrtnic privabil več kot 100 vrhunskih teniških igralk, trenerjev in sodnikov z vsega sveta. Predvsem finalne dvoboje so si ogledali tudi številni domači športni navdušenci. V finalu posameznic je naslov zmagovalke osvojila prva nosilka Brazilka Gabriela Ce. V igri dvojic, kjer sta se do polfinala prebili tudi slovenski predstavnici, je slavila japonsko-črnogorska naveza Kinoshita-Nikčević.

ITF turnir serije WTT v Novi Gorici je bil četrti od skupno 25 turnirjev, ki jih bo letos v sodelovanju z občinami in lokalnimi klubi organizirala Tenis Slovenija. Teniški klub Gorica je zaradi uspešno izpeljanih nacionalnih turnirjev v minulih letih, po skoraj dvajsetih letih ponovno pridobil možnost organizacije mednarodnega teniškega dogodka. Turnir je podprla tudi Mestna občina Nova Gorica, saj je v njem prepoznala pomembno priložnost za promocijo novogoriškega športa in Nove Gorice kot športne destinacije.

Kot je ob zaključku turnirja povedal predsednik Teniškega kluba Gorica Primož Strel, so z izvedbo in udeležbo zelo zadovoljni. V pestri mednarodni zasedbi so bile zastopane različne evropske države, nastopili pa sta tudi igralki z Japonske in iz Benina. Najvišje postavljena udeleženka je bila Brazilka Gabriela Ce (430 na lestvici WTA), ki je nazadnje tudi osvojila prvo mesto med posameznicami. Na turnirju se je pomerilo tudi 11 Slovenk.

Ob odprtju turnirja so predstavnik italijanske Teniške zveze Antonio De Benedittis, župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel in direktor Tenis Slovenije Gregor Krušič izrazili podporo možnosti organizacije mednarodnega teniškega turnirja s čezmejnim značajem. Pozdravili so idejo, da bi prihodnje leto, ko bo somestje Nove Gorice in Gorice evropska prestolnica kulture, turnir serije WTT potekal istočasno v obeh mestih.

Zaradi vremenskih nevšečnosti pa je bil organizator Teniški klub Gorica že v letošnjem letu primoran izvesti napovedano čezmejno povezovanje. Ker je dva dni močno deževalo, so nekaj tekem izpeljali v goriškem Teniškem klubu Campagnuzza, kjer so jim na razpolago prijazno ponudili svoji dve pokriti teniški igrišči.

Predsednik TK Gorica je ob tem izrazil upanje, da bo v kratkem urejena tudi težava s pokritimi teniškimi igrišči v Novi Gorici, kjer sta v zimskem času pod dotrajanim balonom na voljo samo dve igrišči, zaradi česar primanjkuje prostora tako za rekreativne igralce kot tudi za učence teniške šole, ki jih je vsako leto več.

Tudi tovrstni turnirji pomembno prispevajo k promociji tenisa in športa nasploh, zato si bodo v Teniškem klubu še naprej prizadevali za pestro dogajanje na področju vrhunskih mednarodnih dogodkov, pa tudi rekreativnega, otroškega ter mladinskega tenisa.

Vabljeni k ogledu fotogalerije:

FINAL OF ITF W15 NOVA GORICA 2024