V finalu Torina Sinner in Đoković

V finalu zaključnega teniškega turnirja sezone v Torinu bosta igrala Italijan Jannik Sinner in Srb Novak Đoković. Južni Tirolec je v polfinalu premagal Rusa Danila Medvedjeva s 6:3, 6:7 in 6:1, branilec naslova pa je bil boljši do Španca Carlosa Alcaraza 6:3, 6:2.

Đoković se bo v finalu potegoval za rekordni sedmi naslov na zaključnih turnirjih – zdaj si prvo mesto deli s Švicarjem Rogerjem Federerjem – in 98. naslov ATP, sedmega v 2023. To bo njegov 138. ATP finale in deveti na zaključnih turnirjih najboljše osmerice.

Zmaga bi bila za 36-letnega Srba pika na i vrhunski sezoni, v kateri je osvojil tri grand slam naslove in igral v finalu zadnjih šestih turnirjev od odprtega prvenstva Francije dalje.

Za dvaindvajsetletnega Sinnerja, ki v Torinu še ni izgubil dvoboja, bo to največji finale doslej. V karieri ima deset naslovov ATP, štiri je osvojil letos, v finalih pa je izgubil le trikrat. V Torino je prišel po zmagah na turnirjih v Pekingu in na Dunaju.

V konkurenci dvojic bodo v finalu igrali Američan Rajeev Ram in Britanec Joe Salisbury, ki branita naslov, ter Španec Marcel Granollers in Argentinec Horacio Zeballos, ki lahko z zmago postaneta številki 1 na lestvici ATP ob koncu sezone.

* Torino, zaključni turnir:
– polfinale, posamezniki:
Jannik Sinner (Ita/4) – Danil Medvedjev (Rus/3) 6:3, 6:7 (4), 6:1;
Novak Đoković (Srb/1) – Carlos Alcaraz (Špa/2) 6:3, 6:2;
– polfinale, dvojice:
Rajeev Ram/Joe Salisbury (ZDA/VBr/6) – Santiago Gonzalez/Edouard Roger-Vasselin (Meh/Fra/4) 7:6 (5), 3:6, 10:7;
Marcel Granollers/Horacio Zeballos (Špa/Arg/5) – Rohan Bopanna/Matthew Ebden (Ind/Avs/3) 7:5, 6:4.