Turnir serije WTA tudi letos v Ljubljani

Od 9. do 15. septembra bo v Ljubljani potekal že četrti turnir serije WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. Nagradni sklad bo 125 tisoč ameriških dolarjev. Turnir bo v celoti potekal na igriščih TC Tivoli. Vlogo direktorice turnirja bo tokrat prevzela Tea Starc.

Turnir serije WTA tudi letos v Ljubljani. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Turnir se je lani v Ljubljano preselil iz Portoroža, kjer sta dve leti zapored potekala turnirja serije WTA 250. Na prvem leta 2021 je zmagala Italijanka Jasmine PaolinI (finalistka letošnjega odprtega prvenstva Francije), leta 2022 je bila najboljša Čehinja Katerina Siniakova, lani pa je v Ljubljani pred polnimi tribunami zmagala Španka Marina Bassols Ribera. V finalu je bila boljša od Turkinje Zeynep Sönmez. Rezultat je bil 6:0 in 7:6. V finalu dvojic sta lani zmago slavili Rusinja Amina Anšba in Američanka Quinn Gleason, ki sta bili v finalu boljši od Kolumbijke Yuliane Lizarazo in Britanke Freye Christie s 6:3, 6:4.

Direktorica turnirja bo letos Tea Starc, ki je že vrsto let zaposlena na Tenis Sloveniji. “Z velikim veseljem in ponosom prevzemam funkcijo direktorice teniškega turnirja WTA125 v Ljubljani. Ta priložnost mi omogoča, da izkoristim svoje dragocene izkušnje v vlogi direktorice marketinga in PR na Tenis Sloveniji ter namestnice direktorja na preteklih WTA tekmovanjih. Počaščena sem, da mi je bila zaupana ta odgovorna funkcija. Verjamem, da bom s svojo predanostjo, strokovnostjo in strastjo do tenisa upravičila zaupanje,” je povedala Tea Starc in dodala:

“Turnir bo potekal na eni lokaciji, v čudovitem športnem parku Tivoli, ki ga obdaja prelepa narava v samem osrčju naše prestolnice. Prepričana sem, da nas čakajo vrhunske teniške predstave in izjemni rezultati, zlasti naših slovenskih tekmovalk. Še enkrat bi rada poudarila, da je ta turnir posvečen slovenskim tekmovalkam, saj želimo, da imajo priložnost nastopiti pred domačimi gledalci in čutiti podporo svojih navijačev. Zato vse ljubitelje tenisa vabim, da se nam pridružite in skupaj z nami doživite nepozabne teniške trenutke. Verjamem, da bo sončen teden, poln strasti, športnega duha in vrhunskega tenisa prinesel številne nepozabne spomine za vse. Hvala za vašo podporo in se vidimo v Tivoliju.”