Tudi Medvedjev v drugem krogu Pariza

Na dan, ko so glavni nosilci uspešno prestali svoje nastope v prvem krogu teniškega odprtega prvenstva Francije, je to v zadnjem dvoboju ponedeljkovega večera uspelo tudi Rusu Danilu Medvedjevu. Peti igralec sveta je v štirih nizih premagal Nemca Dominika Köpferja.

Medvedjev je sicer izgubil tretji niz in na začetku četrtega tudi igro na svoj servis, a vseeno uspešno prebrodil prvi izziv v Parizu za zmago s 6:3, 6:4, 5:7 in 6:3.

“Igral sem zelo dobro. Ampak v tretjem nizu, ne vem sicer zakaj, je moj tekmec kar naenkrat našel svojo najboljšo igro in vse žogice polovil. Pred tem me je dva niza pustil malo pri miru,” se je po dvoboju pošalil 28-letni Rus. “Ampak v četrtem sem si rekel: Če hoče zmagati, jutri pač ne bo mogel hoditi.”

Rus se je pošalil tudi o tem, da se je dvoboj končal malce pred polnočjo, saj je v svoji karieri na velikih turnirjih že večkrat igral dvoboje pozno v noč. “Če dvoboj na grand slamu končam pred polnočjo, je to problem. Ampak moram biti zadovoljen z zmago.”

V drugem krogu se bo Medvedjev pomeril s Srbom Miomirjem Kecmanovićem, ki je bil v prvem krogu boljši od Brazilca Thiaga Monteira s 6:2, 6:1 in 4:6.