Trenerska konferenca uspešna, trener leta je postal Sašo Pistotnik

Prejšnji konec tedna je v Termah Čatež potekala že 28. trenerska konferenca Tenis Slovenije. Udeležilo se jo je več kot 180 trenerjev iz Slovenije in Hrvaške. Ob zanimivih predavanjih so teniški trenerji izbrali tudi najboljšega trenerja za leto 2023. To je postal Sašo Pistotnik, trener Veronike Erjavec.

 

Dejstvo, da je bilo na konferenci prisotnih skoraj 200 trenerjev nas navdaja s ponosom, saj to potrjuje kakovost konference. Poleg slovenskih predavateljev smo gostili tudi Španca Gonzala Lopeza, ki je predstavil trening za izboljšanje principov v kategorijah od 12 do 16 let, in hrvaška predavatelja Ica Humiča in Roberta Brkljačo. V čast nam je bilo gostiti tudi našo nekdanjo vrhunsko teniško igralko Katarino Srebotnik, ki je z nami delila številne zanimive trenutke iz svoje bogate tekmovalne kariere.  Z raznolikostjo predavanj smo izredno zadovoljni, saj se je med trenerji razvila strokovna debata, kar je tudi namen organizacije tovrstnega dogodka,” je bil z opravljenim zadovoljen Gregor Šenica, predsednik Trenerske organizacije pri TZS.

Stanovski kolegi pa so med seboj izbrali tudi tistega, ki je s svojim delom in uspehi zaznamoval leto 2023 na trenerskem področju. V ožji izbor so prišli Grega Žemlja, Andrej Kraševec in Sašo Pistotnik. Na koncu je največ glasov dobil Pistotnik. Pod njegovim okriljem je Veronika Erjavec letos prišla do 179. mesta na lestvici WTA, ob tem pa je osvojila tri turnirje z nagradnim skladom 25 tisoč ameriških dolarjev in enega z nagradnim skladom 60 tisoč ameriških dolarjev. Erjavčeva je leto 2022 končala na 392. mestu, letošnjega pa na 183. Res lep in simboličen zaključek najine uspešne sezone. Kot trener se od nekdaj trudim stati v ozadju,  saj verjamem, da smo trenerji tu zaradi igralcev in ne obratno. Svoje poslanstvo opravljam zagnano in z odgovornostjo, s ciljem omogočiti športniku najboljše razmere za osebni napredek. Naziv teniški trener leta je zame nagrada, priznanje slovenskemu trenerju teniške igralke/igralca, ki je v tekočem letu naredila najodmevnejše rezultate, napredek. Nagrado posvečam Veroniki Erjavec, ki me vedno znova inspirira s svojo delavnostjo, predanostjo in zaupanju v moje delo, ideje in tudi v mojo strokovnost.  Rezultati ne pridejo čez noč. So plod procesa, v katerega še vedno verjameva. Da začneš uživati v treningih, tekmovanjih, nenazadnje dolgih potovanjih in konstantni odsotnosti od doma moraš najprej sprejeti dejstvo, da je življenje polno vzponov in padcev. Ta nihanja se dogajajo v letu, dnevu, ko stopimo na igrišče in tudi v igri, nizu … Čeprav delava na vseh elementih teniške igre, menim, da je največji napredek nastal, ko sva sprejela napake,” je po prejemu nagrade dejal Pistotnik.