Teniški vlak se vozi proti Murski Soboti

Po izvedenem turnirju v Mariboru bo Tenis Slovenija skupaj s Tenis centrom Murska Sobota organizirala drugi letošnji ženski turnir serije WTT. Turnir bo od 24. do 31. marca potekal v Murski Soboti. V projekt so vključene tudi Slovenske železnice. Turnir ima denarni sklad 40 tisoč ameriških dolarjev.

 

Turnirji so razporejeni po poteh Slovenskih železnic, druga postaja pa je Murska Sobota oziroma Tenis center Murska Sobota. “Pred nami je druga izvedba profesionalnega ženskega teniškega turnirja BTC MURSKA SOBOTA OPEN 2024 z nagradnim skladom 40 tisoč ameriških dolarjev. V TC Murska Sobota smo zelo zadovoljni, da nam posodobljena infrastruktura omogoča izvedbo tako velikih tekmovanj. Veseli nas, da se mesto Murska Sobota uveljavlja in postaja stalnica na svetovnem zemljevidu teniških tekmovanj. Turnir ponuja priložnost slovenskim teniškim igralkam, da dosežejo pomembne točke na lestvici WTA. Obljubljamo, da se bomo izkazali, kot dober gostitelj in da se bodo igralke pri nas počutile dobro. Zahvala gre predvsem Mestni občini Murska Sobota, sponzorjem in Tenis Sloveniji, ki so omogočili izvedbo dogodka ob Muri,” je rekel direktor turnirja Žiga Starčič.

Podpornik TS Slovenske železnice, bo v okviru sodelovanja pri projektu omogočil tekmovalcem brezplačen prevoz med mesti, kjer to ne bo mogoče, pa se bo prevoz tekmovalcev organiziral z medkrajevnimi avtobusi. Na ta način se bodo domačim predvsem pa tujim tekmovalcem stroški prevoza minimizirali. Ob prihodu v Slovenijo se bodo tekmovalci pripeljali do enega izmed mest iz seznama turnirjev, od koder se bodo po zaključku turnirja lahko brezplačno peljali do naslednjega prizorišča. “Navedeno bo močno vzpodbudilo zanimanje, prihod, predvsem pa izdatno podaljšalo bivanje tekmovalcev ter njihovih spremljevalcev iz vseh koncev sveta. Opisani način bo omogočal enostavno, racionalno in brezplačno pot med kraji s profesionalnimi teniškimi turnirji. Gre za trajnostno naravnan projekt, ki je že vzbudil naklonjenost mnogih, saj je kot tak usmerjen v zeleno prihodnost in ponuja možnosti za številne družbeno-kulturne, športne, okoljske in turistične učinke. Projekt bo prav tako vzpodbudil dodatne finančne tokove, povezane z nastanitvami in potrošnjo aktivnih ter neaktivnih udeležencev, kakor tudi z začasnimi delovnimi mesti v času priprave in izvedbe turnirjev, dodatnim gostinskim in turističnim povpraševanjem in davčnimi prihodki. Poslovno – finančni model izvedbe profesionalnih teniških turnirjev je zastavljen na način, da Tenis Slovenija skupaj z STO sofinancira 75 % vseh odhodkov za izvedbo profesionalnega turnirja, preostalih 25 % pa občina. Izvajalec dogodka je lokalni klub, ki zagotovi potrebno športno infrastrukturo, tu mislim na igrišča s pripadajočimi prostori in nepogrešljivi strokovni kader za izvedbo,” je o inovativnem projektu dejal direktor TS Gregor Krušič.

Rezultati turnirjev ITF WTT so vključeni v lestvici WTA in ATP, kar profesionalcem omogoča napredovanje na elitne turnirje WTA in ATP ter na koncu tudi na turnirje za grand slam. Mednarodna teniška zveza (ITF) za ženske in moške ponuja 1050 turnirjev WTT v 70 državah, na katerih tekmujejo tekmovalci iz 200 držav sveta.