Teniški vlak gre prvič na Gorenjsko

Kranjska Gora bo peta letošnja postaja turnirjev WTT v Sloveniji. V projekt so vključene tudi Slovenske železnice. Turnir z imenom Kranjska Gora open ima denarni sklad 15 tisoč ameriških dolarjev, potekal pa bo od 13. do 19. maja.

Turnirji so razporejeni po poteh Slovenskih železnic, teniški vlak pa bo v Kranjsko Goro prišel iz Nove Gorice, kjer turnir poteka ta teden. Lani je bil turnir v Kranjski Gori zadnji za ženske v Sloveniji, letos pa Tenis Slovenija organizira več turnirjev serije WTT. Ti so vključeni v lestvici WTA in ATP. To profesionalnim igralcem in igralkam omogoča napredovanje na elitne turnirje serije WTA in ATP ter na koncu tudi na turnirje za grand slam. Mednarodna teniška zveza (ITF) za ženske in moške ponuja 1050 turnirjev serije WTT v 70 državah, na katerih tekmujejo tekmovalci iz 200 držav sveta.

“Na Tenis Sloveniji smo zelo zadovoljni z letošnjo serijo turnirjev WTT v Sloveniji. Prvi trije so bili zelo uspešni, četrti pa bo potekal ta teden. V Kopru smo na največjem turnirju videli celo slovenski finale. Turnir v Kranjski Gori ima sicer manjši denarni sklad, a je umeščen v prelepo okolje v Kranjski Gori. Mislim, da je Kranjska Gora ena od lepših destinacij in verjamem, da bodo igralke uživale v prelepem okolju. Že lani so bile navdušene nad teniškim objektom in njegovo okolico. Vse je na dosegu roke. Res je lepo videti, kako se serija turnirjev seli iz mesta v mesto in kako s projektom podpiramo naše igralce in igralke, teniške klube, ob tem pa dodaten zagon dobi tudi lokalni šport in gospodarstvo,”  je zadovoljna direktorica turnirja Iva Sodnik.

Na turnir so prijavljene številne mlade igralke, med njimi je tudi trenutno druga mladinka na svetu Čehinja Laura Samson. V glavni žreb je glede na uvrstitev na lestvici WTA uvrščena Ela Nala Milić, ostale obetavne Slovenke pa bodo nastopile s povabilom organizatorja.