Teniški vlak gre na Goriško

Po turnirju v Mariboru, Murski Soboti in Kopru bo v Novi Gorici od 6. do 12. maja potekal že četrti letošnji ženski turnir serije WTT. V projekt so vključene tudi Slovenske železnice. Turnir ima denarni sklad 15 tisoč ameriških dolarjev.

Turnirji so razporejeni po poteh Slovenskih železnic, četrta postaja pa je Nova Gorica. Letos bo TS skupaj z lokalnimi klubi in občinami organizirala kar 24 turnirjev serije WTT. Lani jih je bilo na primer 13.  Tokrat bo turnir skupaj s Tenis Slovenijo organiziral Teniški klub Gorica. “Na začetku maja bo Nova Gorica postala teniško mesto. Vesel sem, da je Tenis Slovenija dala priložnost naši občini za ta izjemno pomemben dogodek. Teniški turnir ne prinaša le športnega dogajanja, ampak priložnost za promocijo celotne občine. Za TK Gorica ta turnir pomeni veliko odgovornost in še večje veselje. Veseli smo, da bo tenis izstopil iz sence ostalih športov in morda bo dogodek navdušil mladino. Zahvaljujem se vsem podpornikom in sodelujočim v projektu, posebej bi izpostavil občino Nova Gorica. Brez njene finančno bogate podpore turnir ne bi bil mogoč. Ni podprla zgolj turnir, podprla je domači klub in podprla je šport,” je poln pričakovanj direktor turnirja Primož Strel.

Rezultati turnirjev serije ITF WTT so vključeni v lestvici WTA in ATP. To profesionalnim igralcem in igralkam omogoča napredovanje na elitne turnirje serije WTA in ATP ter na koncu tudi na turnirje za grand slam. Mednarodna teniška zveza (ITF) za ženske in moške ponuja 1050 turnirjev serije WTT v 70 državah, na katerih tekmujejo tekmovalci iz 200 držav sveta.