Tamara Zidanšek: “Vsi pravijo, da smo obstranci, kar nam odgovarja. Komaj čakam naslednji dvoboj.”

Po uvodni zmagi na zaključnem turnirju pokala Billie Jean King nad Avstralijo je spregovorila tudi Tamara Zidanšek. 25-letna Konjičanka je najprej iz garderobe spremljala dvoboj Kaje Juvan, nato pa na igrišče stopila še sama in ugnala Dario Saville.

Tamara Zidanšek po slavju nad Dario Saville. (Foto: ITF)

“Vedele smo, da lahko dvoboj končamo po igrah posameznic. Danes se je vse končalo, kot smo si zamislili. Na začetku sem se malce lovila, nato pa sem ob dobrem vzdušju hitro našla ritem in dobro odigrala celoten dvoboj. Njena igra mi ustreza, tako da sem se držala svojega načrta in ga tudi izpeljala. Vemo, česa smo sposobni in kaj lahko pokažemo na igrišču. Danes nam je uspelo in gremo naprej. Ekipna tekmovanja so povsem drugačna. Takšnega vzdušja na turneji ni, ker tam igramo posamezno. Tukaj pa je lepo deliti te trenutke skupaj s soigralkami. Vsi pravijo, da smo obstranci, kar nam odgovarja. Komaj čakam na naslednji dvoboj,” je povedala Tamara Zidanšek, ki je bila od bivše 45. igralke sveta boljša s 6:1 in 6:4.

“Kajin dvoboj sem spremljala v naši garderobi. Ves čas sem navijala. Vmes je zmanjkalo elektrike, pa smo bili malce v temi. Nervoza je seveda bila prisotna. Imeli smo glasne navijače. Moraš biti zbran in osredotočen in meni je to uspelo. Njena igra mi ustreza, tako da sem se držala svojega načrta in ga tudi izpeljala. Res sem dobro servirala, glede na to, da nisem nič trenirala servisa. S forehandom sem res dobro igrala. To je bil načrt. Da igram na njen bekend. To ji ne ustreza. S tem mi je dala veliko priložnost, da potem sama končam točko. Tudi z volejem, ker sem ji ves čas stiskala z agresivno igro,” je dodala.

Tudi Tamari Zidanšek je kapetan Kraševec pred obračunom s Kazahstanom namenil nekaj počitka. Čeprav je bilo sprva predvideno, da se bo s Kajo Juvan borila v igri parov proti Avstralkam, sta nato na igrišče stopili Ela Nala Milić in Veronika Erjavec.