Tamara Zidanšek na igrišče že prvi dan OP Francije

Na teniških igriščih v Rolandu Garrosu v Parizu se bo danes začel drugi letošnji veliki turnir, odprto prvenstvo Francije. Že prvi dan bo nastopila tudi edina Slovenka v glavnem žrebu med posameznicami, Tamara Zidanšek, ki si je nastop zagotovila s tremi zmagami v kvalifikacijah.

Šestindvajsetletna Konjičanka, trenutno 131. igralka na svetu, bo šestič igrala v glavnem delu turnirja na pariškem pesku, kjer se je leta 2021 zavihtela vse do polfinala.

Njena tekmica v prvem krogu bo štiri leta starejša Belgijka Alison Van Uytvanck, ki je bila nekoč že na 37. mestu lestvice WTA, zdaj pa je po težavah z bolečinami v hrbtu zdrsnila na 398. Dvoboj, ki bo njun prvi doslej, bo četrti po vrsti oziroma zadnji danes na igrišču številka sedem.

Zmagovalka se bo v drugem krogu najverjetneje srečala s tretjo nosilko, Američanko Coco Gauff.

Prvi dan tekmovanja bo od glavnih nosilcev zaigral le Španec Carlos Alcaraz, ki ima za tekmeca srečnega poraženca kvalifikacij, Američana J.J. Wolfa.

Branilca naslova sta Srb Novak Đoković in Poljakinja Iga Swiatek, ki sta hkrati tudi prva nosilca, oči športne javnosti pa bodo usmerjene predvsem v 14-kratnega zmagovalca tega turnirja Rafaela Nadala, za katerega je lahko to zadnji nastop v Parizu. Sedemintridesetletnega Španca že v uvodnem krogu čaka zahtevna ovira, in sicer četrti igralec na svetu in eden od glavnih favoritov za naslov, Nemec Alexander Zverev.