Tabilo v Rimu Đokovića poslal na predčasen počitek

Srbski teniški zvezdnik je dva tedna pred začetkom odprtega prvenstva Francije v Parizu doživel hladno prho. V tretjem krogu mastersa v Rimu je zmagovalca 24 turnirjev za grand slam gladko s 6:2 in 6:3 premagal Čilenec Alejandro Tabilo.

Prvopostavljeni Đoković na igrišču ni kazal prave forme, številne napake pa so se kar vrstile. Po 67 minutah je Srb dvoboj zaključil sam z dvojno napako na servisu.

Šestintridesetletni Srb proti deset let mlajšemu tekmecu ni našel pravega odgovora. Tabilo na drugi strani pa je s pametno igro spisal nov košček zgodovine čilskega tenisa, saj je prvi Čilenec po Fernandu Gonzalezu in letu 2007, ki je premagal številko ena svetovnega tenisa. Gonzalez je takrat na finalu ATP premagal Švicarja Rogerja Federerja.

“Noro, saj niti sam ne morem verjeti,” je nemška tiskovna agencija dpa povzela Čilenca. Ta se bo v osmini finala pomeril z Rusom Karenom Hačanovom.

Sicer pa Rim Đokoviću iz več razlogov letos ne bo ostal v lepem spominu. V petek ga je med pisanjem avtogramov zadela steklenica. “Bila je nesreča in gre mi dobro. V hotelu se hladim z ledom,” je po zmagi nad Francozom Corentinom Moutetom na omrežju X zapisal Srb.

Organizatorji turnirja pa so pojasnili, da je steklenica na Đokovića padla pomotoma, na video posnetku pa je vidno, kako je enemu od gledalcev zdrsnila iz žepa.