Swiatek in Sinner v drugi krog

Čeprav dež moti drugi dan odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu, pa sta svoji nalogi dobro opravila danes najvišje postavljena igralca na Rolandu Garrosu. V drugi krog sta se prebila branilka naslova, Poljakinja Iga Swiatek, in drugi nosilec, Italijan Jannik Sinner.

Sinner je po štirih tednih premora zaradi poškodbe kolka v uvodnem krogu Američana Christopherja Eubanksa odpravil v treh nizih s 6:3, 6:3 in 6:4. Zmagovalec OP Avstralije, drugi na svetovni jakostni lestvici, se bo v naslednjem krogu pomeril s Francozom Richardom Gasquetom, ki na turnirju nastopa s povabilom organizatorjev.

“Moja fizična kondicija zanesljivo še ni taka, kot bi si jo želel. V manj kot desetih dneh priprav v uvodnem krogu Pariza ni moč pričakovati čudežev,” je slabšo pripravljenost po tekmi potrdil tudi Sinner, v zvezi s poškodbo pa dejal, da ga ta ne skrbi več.

V treh nizih je napredoval tudi deveti nosilec, Grk Stefanos Cicipas je s 7.6, 6:4 in 6:1 odpravil Madžara Martona Fucsovicsa.

V ženski konkurenci je petopostavljena Čehinja Marketa Vondroušova ugnala Španko Rebeko Masarovo gladko s 6:1 in 6:3, osmopostavljena Tunizijka Ons Jabeur pa Američanko Sachio Vickery s 6:3 in 6:2.

Prva igralka sveta Swiatek je pot proti tretjemu zaporednemu slavju v Parizu, to je nazadnje uspelo Belgijki Justine Henin leta 2007, tudi začela zelo zanesljivo. Domačo povabljenko na turnir Leolio Jeanjean je ugnala s 6:1, 6:2, v drugem krogu jo čaka Japonka Naomi Osaka.

“Počutim se kot doma. Upam, da bom čim dlje tudi ostala. Zadnji turnirji so mi dali veliko, a je vsak drugačen,” je dejala 22-letnica, ki ima na Rolandu Garrosu 29 zmag s 31 dvobojev. Ali se počuti kraljica peska? “Menim, da je za kaj takšnega še prezgodaj.”

Nesporni kralj peska Španec Rafael Nadal se ob svojem bržčas zadnjem udejstvovanju na pariškem pesku trenutno meri s četrtopostavljenim Nemcem Alexandrom Zverevom.