Strategija ponovne uporabe teniških žogic

Tenis Slovenija skupaj s partnerskimi klubi in v sodelovanju z Zavarovalnico Savo in podjetjem Slopak začenja s projektom ponovne uporabe teniških žogic. Takšna strategija je odličen način za zmanjšanje odpadkov in okoljskega vpliva teniške dejavnosti.

Podjetje Slopak bo skupaj z Zavarovalnico Savo in Tenis Slovenijo v šestih teniških klubih namestilo zabojnike za zbiranje neuporabnih teniških žogic. Klubi, ki so del tega projekta so TK Center Court, TK Olimpija,TK Luka Koper, TK Branik Maribor, TK Murska Sobota in TK Krško. V prihodnosti se bo projekt razširil tudi med druge teniške klube, ki so člani Tenis Slovenije.

S ponovno uporabo žogic želimo zmanjšati količino odpadkov, poskrbeti za okolje ter spodbuditi igralce, da po končani igri žogic ne odvržejo v smeti, ampak v predviden zabojnik. Žogice lahko nato iz zabojnika vzame kdorkoli, ki jih potrebuje za igro ali kaj podobnega. Klubi lahko namreč te žogice uporabljajo za druge dejavnosti, kot so treningi, tečaji, ali pa jih ponudijo za igro rekreativnim igralcem. Te žogice morda niso več primerne za profesionalne tekme, vendar so še vedno povsem ustrezne za manj zahtevne uporabnike. Zabojniki bodo označeni s posebnimi nalepkami, za logistiko in dostavo zabojnikov pa bo poskrbelo podjetje Slopak.

Varovanje okolja je pomemben del strategije TS, s projektom pa lahko vsi skupaj aktivno prispevamo k zmanjšanju količine odpadkov in okoljskega vpliva teniške dejavnosti. Poleg tega bo ta projekt spodbudil trajnostno ozaveščenost med igralci in prispeval k bolj odgovorni uporabi naravnih virov. Prav tako pa bomo s ponovno uporabo žogic zmanjšali njihovo porabo in prihranjena sredstva uporabili za nadaljnji razvoj trajnostnih praks in inovacij. Skupaj gradimo bolj zeleno prihodnost tenisa!