Spremembe pri zaključnem turnirju pokala Billie Jean King

Krovna teniška zveza ITF je sporočila, da je nekoliko spremenila format in termin zaključnega tekmovanja ženskega teniškega pokala Billie Jean King. Po novem bo tekmovanje z 12 ekipami potekalo teden dni pozneje kot običajno, med 12. in 20. novembrom v Sevilli. Namesto skupinskega dela pa bodo zdaj odločali samo boji na izpadanje.

Kot je pojasnila ITF, so časovno spremembo uvedli zaradi boljšega izkoristka v koledarju teniških tekmovanj, spremembe pri formatu pa so sprejeli po odzivih igralk, kapetanov ekip, navijačev in lastnikov televizijskih pravic.

Po novem tako ne bo več skupinskega dela, ampak bodo ekipe že od začetka igrale na izpadanje. Štiri ekipe (branilke naslova Kanadčanke, poraženke lanskega finala Italijanke, gostiteljice Španke in Čehinje) bodo imele status nosilk in bodo v prvem krogu proste.

Pomerile se bodo z zmagovalkami parov prvega kroga, v katerem bo sodelovalo osem ekip. Te so si nastop priborile v kvalifikacijah, ki so potekale prejšnji teden in v katerih je Slovenija neuspešno lovila nastop v Bratislavi.

Poleg Slovaške so si finalni turnir zagotovile še Avstralija, Velika Britanija, Nemčija, Japonska, Poljska, Romunija in ZDA. Žreb parov bo 30. aprila.