[ŠPORT SPREMINJA SVET – 21.3.] Zvezdniška zasedba v Portorožu

V četrtek, 21. marca, bo Tenis Slovenija v Avditoriju Portorož organizirala mednarodno športno-poslovno konferenco z naslovom Šport spreminja svet. Med drugimi bodo prisotni David Haggerty, Katarina Srebotnik, Iva Majoli in Aljaž Bedene. Po zaključku konference bo sledila zabava v Alayi. Tenis Slovenija bo nato 22. in 23. marca organizirala še volilno skupščino Tennis Europe.

Športno-poslovna konferenca bo potekala v Avditoriju Portorož. (Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida)

Mednarodna športno-poslovna konferenca je namenjena vsem, ki želite nadgraditi svoje znanje na področju športnega gospodarstva, hkrati pa izkusiti sproščene pogovore športnih zvezdnikov mednarodnega kova. Na konferenci bodo izpostavljene teme kot so razvoj svetovnega športnega trga, rast športne industrije, investicij in integracije, oblikovanje prihodnosti športa skozi prilagajanje in inovacije mlajših generacij. Izvedeli bomo tudi kako šport in športne aktivnosti vplivajo na produktivnost v družbi ter posledično na motivacijo in učenje v vseh generacijah in družbenih skupinah. Na konferenci bodo sodelovali govorci iz sveta športa, gospodarstva in politike.

Nekdanja zmagovalka OP Francije v tenisu Iva Majoli bo govorila o razvijajočem svetovnem športnem trgu, dr. Miha Mlakar bo osvetlil vpliv znanosti na šport, v pogovoru o slovenskih inovacijah in dosežkih na področju športa pa bo sodeloval Aljaž Bedene. V sodobnem svetu je zelo pomemben tudi trajnosti razvoj, o vplivu športa na okolje bo spregovorila dr. Lučka Kajfež Bogataj, ki se je bo v pogovoru pridružil tudi predsednik Mednarodne teniške zveze David Haggerty. Svojega predstavnika na konferenci bo imela tudi Fundacija Novaka Đokovića, ki bo z nekaterimi slovenskimi vrhunskimi športniki, kot so Katarina Srebotnik in podobni sodeloval v pogovoru o vplivu zdravega načina življenja in uma na športne rezultate. Tenis Slovenija bo v sklopu konference organizirala tudi zaključno prireditev Tenisač leta, ki je bila v zadnjih letih zaradi koronavirusa zgolj virtualna. Kot vrhunec konference vas bomo navdušili s navdihujočimi mislimi in življenjsko zgodbo odličnega športnika, ki uživa izjemen ugled. Pridružite se nam in doživite nepozaben zaključek, ki bo pustil nepozaben vtis.

22. in 23. marca bo v hotelu Kempinski v Portorožu sledila še volilna skupščina Tennis Europe. Skupščina je letno srečanje držav članic mednarodne teniške zveze Tennis Europe, ki jo sestavljajo predsedniki, generalni sekretarji in direktorji nacionalnih zvez in drugih pridruženih organizacij Tennis Europe. Letošnja skupščina bo že 50.,volilo pa se bo predsednika in upravni odbor Tennis Europe za obdobje 2024 – 2028.

Na športno poslovni konferenci bodo med drugim prisotni David Haggerty, Katarina Srebotnik, Iva Majoli in Aljaž Bedene.

Vse podrobnosti o konferenci, natančen program ter postopek prijave so na voljo na uradni spletni strani dogodka (kliknite za prevezavo). Število razpoložljivih mest je omejeno, zato vas vabimo, da si čim prej zagotovite svojo vstopnico v predprodaji in si tako zagotovite udeležbo na tem izjemnem dogodku.

ŠPORT SPREMINJA SVET – PROGRAM

Uvodni pozdrav, podcast supermoč Tenis Slovenija
Petra Kovič | Gregor Krušič, direktor Tenis Slovenije

TED TALK: Futurist – športno predvidevanje

PANEL 1 – Sinergija med poslom in športom | Šport poganja milijone ali obratno? Kje v športu so najboljše poslovne priložnosti?
Iva Majoli, nekdanja profesionalna hrvaška teniška igralka | Saša Fradkoff (Edge), Jean-Claude Talon (CAT)
Tema: Razvijajoči se svetovni športni trg

PANEL 2 – Naslednja generacija športnikov: so to GenZ-iji ali humanoidni roboti?
dr. Miha Mlakar, doktor znanosti, ki se ukvarja z algoritmi in umetno inteligenco | dr. Uroš Perko, priznani psiholog, predvsem na področju duševnega zdravja športnikov in različnih zasvojenosti, športnik generacije
in Saša Dončič, športni direktor Košarkarske zveze Slovenije
Tema: šport in klubsko udejstvovanje je zadnja in tudi najboljša oaza za pridobivanje spretnosti, vrednot, ekipnega dela, urnika, vrednot, discipline … in prihodnost mora pripadati svetu športa, ki bo rojeval ljudi z veliko začetnico.

PANEL 3 – Slovenske inovacije in dosežki v polju športa | Narod izjemnih športnikov – slovenske inovacije za zgodovinske športne dosežke
Aljaž Bedene, najuspešnejši slovenski teniški igralec | predstavniki slovenskih podjetij z zanimivimi in prodornimi inovacijami.

INTERVJU – Podnebne spremembe in okolje / Trajnost / Športna industrija | Podnebne spremembe pretijo na šport. Kako ga naravnati v smer trajnosti?
dr. Lučka Kajfež Bogataj, slovenska klimatologinja | David Haggerty, predsednik Svetovne teniške zveze, ITF

Zaključna prireditev Tenis Slovenija 2023
Podelitev nagrad najboljšim tekmovalcem in klubom v sezoni 2023.

PANEL 4 – Zdravje in dobro počutje, mindset | Zdrav duh v zdravem telesu. Kako podpreti um in telo za najboljše psihofizične rezultate?
predstavnik fundacije Novak Đoković | vrhunski športniki: Katarina Srebotnik …

NAVDIHUJOČE MISLI IN ŽIVLJENJSKA ZGODBA VRHUNSKEGA ŠPORTNIKA

ZABAVA V ALAYI

Na konferenco se prijavite tukaj (kliknite za prevezavo).