Slovenci proti Kitajcem izenačili na 2:2

Slovenska moška teniška reprezentanca je drugi dan dvoboja proti Kitajski v drugi svetovni skupini Davisovega pokala sijajno začela. Po petkovem zaostanku z 0:2, so danes Slovenci izenačili na 2:2. Najprej sta bila v igri dvojic uspešna Sebastian Dominko in Matic Križnik, prvi je bil nato boljši tudi posamično. Odločilen dvoboj zdaj čaka Križnika.

V današnjem nadaljevanju boja za obstanek v drugi svetovni skupini Davisovega pokala v kitajskem Guangzhouju sta najprej Dominko in Križnik s 6:3 in 6:4 ugnala navezo Bu Yunchaokete/Zhizhen Zhang po uri in osmih minutah igre.

Po prvi dobljeni točki Slovenije se je na igrišče proti Zhangu v posamičnem dvoboju podal Dominko. Dvajsetletni, komaj 1107. igralec na svetovni jakostni lestvici, je nadigral kitajskega tekmeca, ki zaseda 50. mesto na lestvici ATP, in ga po eni uri dvoboja ugnal s 6:3, 6:4.

Odločilno točko Sloveniji bo v posamičnem dvoboju zdaj skušal pridobiti še 18-letni Križnik. Ta je v petek odigral komaj drugi dvoboj v slovenskem dresu, 1274. igralcu sveta pa na sproti mreže na trdi podlagi stoji 877. na svetu Yi Zhou. Dvoboj že poteka.

V primeru poraza bo Slovenija nazadovala v tretji rang tekmovanja, ki poteka na regionalni ravni.

* Davisov pokal, svetovna skupina II:
– petek, 2. februar:
KITAJSKA – SLOVENIJA 2:0
Zhizen Zhang – Matic Križnik 6:0, 6:2;
Yi Zhou – Sebastian Dominko 7:5, 6:7 (3), 6:3;

– sobota, 3. februar:
KITAJSKA – SLOVENIJA 2:2
Sebastian Dominko/Matic Križnik – Bu Yunchaokete/Zhizen Zhang 6:3, 6:4;
Sebastian Dominko – Zhizhen Zhang 6:3, 6:4.