Sinner z zmago začel Roland Garros

Italijanski teniški zvezdnik Jannik Sinner je po štirih tednih premora zaradi poškodbe kolka uspešno začel nastope na odprtem teniškem prvenstvu Francije v Parizu. V uvodnem krogu je Američana Christopherja Eubanksa odpravil v treh nizih s 6:3, 6:3 in 6:4.

Zmagovalec Australian Opna, drugi na svetovni jakostni lestvici, se bo v naslednjem krogu pomeril s Francozom Richardom Gasquetom, ki na turnirju nastopa s povabilom organizatorjev.

Po današnji tekmi z Eubanksom forma Sinnerja še vedno ostaja vprašljiva, predvsem v tistih točkah, kjer je bilo veliko teka, Italijan še ni deloval 100-odstotno pripravljen. A predvsem z odličnim servisom se je 27-letni Italijan brez težav prebil v naslednji krog.

“Moja fizična kondicija zanesljivo še ni taka, kot bi si jo želel. V manj kot desetih dneh priprav v uvodnem krogu Pariza ni moč pričakovati čudežev,” je slabšo pripravljenost po tekmi potrdil tudi Sinner, v zvezi s poškodbo pa dejal, da ga ta ne skrbi več.

V ženski konkurenci je petopostavljena Čehinja Marketa Vondroušova ugnala Španko Rebeko Masarovo gladko s 6:1 in 6:3, osmopostavljena Tunizijka Ons Jabeur pa Američanko Sachio Vickery s 6:3 in 6:2.