Sinner prvi finalist zaključnega turnirja v Torinu

Italijan Jannik Sinner je prvi finalist zaključnega turnirja sezone v Torinu. V polfinalu je bil boljši od Rusa Danila Medvedjeva s 6:3, 6:7 in 6:1. V finalu v nedeljo ob 18. uri ga čaka zmagovalec dvoboja med Srbom Novakom Đokovićem in Špancem Carlosom Alcarazom.

Dvaindvajsetletni Sinner ostaja edini neporaženi igralec na zaključnem turnirju. Dobil je vse tri dvoboje v skupini, z zmago proti zmagovalcu 2020 in finalistu 2021 pa se je kot prvi Italijan uvrstil v zaključno dejanje sezone.

Za četrtega igralca sveta bo to največji finale doslej. V karieri ima deset naslovov ATP, štiri je osvojil letos, v finalih pa je izgubil le trikrat.

V prvem nizu je Sinner povedel 3:1 in zadržal break prednosti do konca. V drugem nizu igralca nista oddala začetnega udarca, tako da je odločitev padla šele v podaljšani igri, v odločilnem tretjem nizu pa so 27-letnemu Medvedjevu popustili živci.

Najprej je z dvojno napako oddal servis, nato je jezno vrgel lopar in se skregal z domačo publiko, za kar je dobil opomin, na koncu pa se je moral sprijazniti s tretjim porazom proti Južnemu Tirolcu v zadnjih tednih. V začetku oktobra je klonil v finalu Pekinga, konec oktobra pa še v finalu Dunaja.

“Zelo težak dvoboj je bil. Na začetku je bil Danil bolje razpoložen, a sem mu nekako odvzel servis in dobil prvi niz. Nato sem zaigral bolje, predvsem v tretjem nizu sem bil sproščen in agresiven. Tudi servis mi je šel dobro od rok,” je dejal Sinner in dodal: “Vse od prihoda v Torino čutim podporo publike in njeno energijo. Res noro, komaj čakam, da vidim, kako bo jutri.”

* Torino, zaključni turnir:
– polfinale:
Jannik Sinner (Ita/4) – Danil Medvedjev (Rus/3) 6:3, 6:7 (4), 6:1;
21.00 Novak Đoković (Srb/1) – Carlos Alcaraz (Špa/2)