Začetek sezone tudi v kategoriji Seniors

V športnem centru Millenium v BTC v Ljubljani je pretekli konec tedna Tenis Slovenija organizirala že 7. turnir dvojic BTC – Vina Koper. Tokrat malo drugače, in sicer se je na začetku sezone v kategoriji Seniors zbralo 25 mešanih parov. Dan je potekal v sproščenem športnem vzdušju.

Sezono začeli tudi v kategoriji Seniors. (Foto: Nik Moder / Sportida)

V teniški dvorani ŠC Milenium je bilo znova zelo pestro. Tekmovanje je potekalo v treh kategorijah. V kategoriji do 50 let je igralo kar 15 parov, med drugimi sta skupaj zaigrala tudi Gregor Krušič in Tea Starc iz Tenis Slovenije. Že v skupini pa sta imela težko delo, saj sta igrala proti Barbara Beliš in Tilnu Žitniku. Žitnik je bil nekoč profesionalni igralec, tudi član slovenske reprezentance, zato ni čudno, da sta na koncu z Belišovo tudi zmagala. V finalu sta s 6:2 premagala Matejo Župan Brezovnik in Denisa Uraniča.

V kategoriji do 60 let so igrali 4 pari. S tremi zmagami sta prvo mesto osvojila Jadranka Foster in Milan Soršak, druga pa sta bila Nataša Stele in Jure Petkovšek.

V kategoriji nad 60 let je nastopilo 6 parov, 4 so se nato uvrstili v izločilne boje. V finalu sta Ksenija Filipič Jeras in Jernej Dragoš premagala Slavico Srebrnjak in Sašo Svoljšaka. Rezultat je bil 6:4. Zanimivo, v skupinskem delu sta bila v medsebojnem dvoboju boljša Srebrnjakova in Svoljšak.

Poleg nagrad za najboljša dva para v posamezni kategoriji je Tenis Slovenija z žrebom podelila še zanimive nagrade, ki so jih prispevali BTC City, Zavarovalnica Triglav in trgovina S Šport. Ob tem pa sta bili izžrebani še dve glavni nagradi – super VIP vstopnici za turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana 2024.

Fotografije iz dogodka si lahko ogledate tukaj.

BTC Vina Koper – Rezultati