Sabalenka nekaj dni po smrti nekdanjega partnerja do zmage

Beloruska teniška zvezdnica Arina Sabalenka je zanesljivo napredovala v tretji krog turnirja serije WTA 1000 v Miamiju. Le štiri dni po samomoru njenega nekdanjega partnerja, nekoč uspešnega beloruskega hokejskega igralca Konstantina Kolcova, je v drugem krogu ugnala Španko Paulo Badosa s 6:4, 6:3.

Drugopostavljena Sabalenka je v črni teniški opravi po uri in 24 minutah v čustvenem obračunu ugnala svojo dobro prijateljico Badoso, v tretjem krogu pa jo čaka 32. nosilka, Ukrajinka Anhelina Kalinina. Ta je v drugem krogu ugnala Danko Caroline Wozniacki.

Organizatorji v Miamiju so imeli veliko težav zaradi dežja, s čimer so pod streho spravili le šest od 17 ženskih obračunov ter le dva od 16 moških dvobojev.

Glavna zgodba pa je bil nastop Belorusinje, sicer zmagovalke OP Avstralije na začetku leta. Sabalenka je v Miamiju zaprosila za spoštovanje njene zasebnosti, prav tako pa tam za zdaj ne bo deležna medijskih obveznosti.

“Konstantinova smrt je nepredstavljiva tragedija. Čeprav nisva bila več skupaj, je moje srce zlomljeno,” je pred dnevi Sabalenka objavila na Instagramu ter dodala: “Prosim, spoštujte mojo zasebnost in zasebnost njegove družine v teh zahtevnih časih,”

Dvainštiridesetletni Kolcov je po poročanju policije v Miamiju storil samomor. V pristanišču St. Regis Bal Harbour je nekdanji beloruski reprezentant skočil z balkona.

Policija je izključila možnost, da bi bila smrt posledica kriminalnega dejanja ali nasilnega ravnanja druge osebe oziroma oseb, je pred tremi dnevi poročala britanska tiskovna agencija Reuters.