Runejev trenerski vrtiljak sklenil krog z Mouratogloujem

Danski teniški igralec Holger Rune je na družbenih omrežjih zapisal, da bo njegov trener ponovno Francoz Patrick Mouratoglou. Z njim je 20-letni Danec, sicer sedmi igralec sveta, že treniral med oktobrom 2022 in aprilom 2023.

Rune je v zadnjih letih precej menjal trenerje, zdaj pa se v njegovo ekipo vrača 53-letni Mouratoglou, sicer tudi nekdanji trener Američanke Serene Williams. “Včasih moraš preizkusiti veliko različnih stvari, da najdeš, kaj ti ustreza in kaj ne,” je 20-letnik na kratko zapisal na družbenem omrežju X.

Po koncu njunega prvega uradnega sodelovanja, med katerim je osvojil svoj prvi turnir serije masters, je mladi Danec poskušal dvigniti krivuljo rezultatov še z nemškim trenerjem Borisom Beckerjem, kasneje pa je v trenerski štab povabil še Švicarja Severina Lüthija, nekdanjega mentorja Rogerja Federerja. Sodelovanje z obema se je hitro končalo.

Mouratoglou je v zadnjih letih dvignil ogromno prahu tudi z delnim prevzemom odgovornosti za pozitivni dopinški test Romunke Simone Halep, ki je trenirala v njegovi akademiji.

Dvaintridesetletna Romunka, ki služi štiriletno prepoved, se je pred dnevi po dolgih 16 mesecih le zagovarjala pred Mednarodnim športnim razsodiščem v Lozani in ob tem dejala, da je “nočne more”, ko ji niso pustili predstaviti svojih stališč, vendarle konec.