Ribakina v polfinalu Stuttgarta premagala prvo igralko sveta

Prvouvrščena tenisačica na svetu Iga Swiatek je doživela prvi poraz v karieri na teniškem turnirju WTA 500 Porsche Grand Prix v Stuttgartu. Po dveh naslovih v zadnjih dveh letih jo je danes v polfinalu premagala četrta z lestvice WTA Kazahstanka Jelena Ribakina s 6:3, 4:6 in 6:3.

Za Poljakinjo je bil to šele četrti poraz v sezoni (26-4), v kateri je sicer izpadla v tretjem krogu Melbourna, a osvojila naslova WTA 1000 v Dohi in Indian Wellsu. Prvič v karieri je izgubila polfinale turnirja WTA na pesku.

Jelena Ribakina je tretjič letos v Stuttgartu igrala tri nize – s Swiatek sta se merili skoraj tri ure, to pa bo že njen peti finale letos. Osvojila je Brisbane in Abu Dabi ter izgubila v Dohi proti Swiatek in v Miamiju proti Američanki Danielle Collins.

Tudi v drugem polfinalu je prišlo do presenečenja. Ukrajinka Marta Kostjuk je premagala šesto nosilko Čehinjo Marketo Vondroušovo s 7:6 in 6:2.

Enaindvajsetletna Ukrajinka (27. na lestvici WTA), ki je za zmago v polfinalu potrebovala uro in pol igre, na prejšnjih treh dvobojih ta teden v Stuttgartu pa je na igrišču preživela več kot osem ur, je letos igrala v finalu San Diega, lani pa je osvojila turnir v Austinu.

* WTA 500, Stuttgart (867.716 evrov):
– polfinale:
Jelena Ribakina (Kaz/4) – Iga Swiatek (Pol/1) 6:3, 4:6, 6:3,
Marta Kostjuk (Ukr) – Marketa Vondroušova (Češ/6) 7:6 (2), 6:2.