Ribakina napredovala, Cornet končala kariero

Torkov tretji dan drugega teniškega turnirja z grand slam v Parizu moti dež, a dva ženska dvoboja s vendarle spravili pod streho. Četrta nosilka, Kazahstanka Jelena Ribakina je s 6:2 in 6:3 ugnala Belgijko Greet Minnen, od tekmovanja in s tem tudi kariere pa se je čustveno poslovila domačinka Alize Cornet.

Štiriintridesetletno nekdanjo 11. igralko sveta, ki je v 20 nastopih (prvič je igrala kot 15-letna deklica) na pariškem turnirju dvakrat prišla do 4. kroga, pred letošnjim tekmovanjem pa napovedala slovo od igrišč, je 6:2 in 6:1 premagala Kitajka Qinwen Zheng.

“Bil je težek dan z veliko čustev. Obračam 20-letno stran in grem v novo poglavje v svojem življenju. Želela bi si lepšega slovesa, da bi lahko igrala bolje, a ni šlo. Temu športu sem dala vse, kar sem lahko,” je ob slovesu dejala Cornet.

Ribakina, nekdanja zmagovalka Wimbledona, je po zaostanku 0:2 dobila deset iger zapovrstjo, a kljub temu svojo igro ni posebej prepričala. Po vodstvu 4:0 v drugem nizu je dvakrat izgubila servis, Minnen je grozila, da se bo povsem vrnila v igro, a Kazahstanka tega vendarle ni dovolila.