Rafael Nadal po enem letu pavze proti Dominicu Thiemu

Španski teniški kralj peska Rafael Nadal se bo po skoraj enem letu odsotnosti zaradi poškodbe vrnil na igrišča. Na turnirju v Brisbanu se bo pomeril z Avstrijcem Dominicom Thiemom.

Osemintridesetletni Rafael Nadal, ki nima uradnega dvoboja že 347 dni, je že danes odigral partijo parov z Marcom Lopezom, v nadaljevanju tedna pa ga čaka še vrnitev med posamezniki.

Z osem let mlajšim Thiemom, ki je imel v preteklosti tudi obilico težav s poškodbami, sta odigrala že 15 dvobojev. Devet jih je dobil Španec, šest pa Avstrijec.

14-kratni zmagovalec Roland Garrosa je Thiema dvakrat premagal v finalih Pariza (2018, 2019), Avstrijec, sicer zmagovalec US Opna 2020, pa je dobil zadnje dva medsebojna obračuna na finalu ATP 2020 in grand slamu v Melbournu istega leta.

Thiem, ki zaseda 98. mesto na lestvici ATP, se je na glavni turnir v Brisbanu prebil skozi kvalifikacije, Nadal (672.) pa je dobil povabilo organizatorja.

Od slovenskih igralk prvi teden nove teniške sezone na turnirjih WTA nastopa le Veronika Erjavec, ki je včeraj v Canberri praznovala 24. rojstni dan in v uvodnem krogu kvalifikacij v treh nizih premagala štiri leta mlajšo Nemko Noma Noha Akugue. Za nastop v glavnem delu turnirja WTA 125 mora preskočiti še domačinko Kaylah Mcphee.