Rafael Nadal nazaj na igrišču v Barceloni

Nekdanji prvi teniški igralec sveta Rafael Nadal je v začetku aprila odpovedal udeležbo na teniškem mastersu v Monte Carlu. Prek družbenih omrežij je izrazil razočaranje, da bo izpustil enega najljubših turnirjev. “To so zame zelo težki trenutki – športno gledano,” je na omrežju X zapisal Nadal, ki je v Monte Carlu 11-krat osvojil naslov.

Nadal je s teniške turneje odsoten vse od januarske poškodbe mišice v Brisbanu, zdaj pa je 37-letnik na družbenih omrežjih izrazil upanje, da bo kmalu pripravljen za akcijo.

Ta čas se mudi na peščenih igriščih Barcelone, kjer upa, da bo lahko nastopil na prvem turnirju po januarju.

“Opravil sem prvi trening v Barceloni z upanjem, da bom lahko nadaljeval do začetka turnirja. Tukaj treniram in videli bomo, kako mi bo šlo. Imam veliko željo, da bi tu igral,” je zapisal Nadal.

Obenem je poudaril, da to še ne pomeni, da tudi bo zaigral na turnirju v Barceloni, ki se začne 15. aprila.

“Ne morem še potrditi, ali bom v Barceloni zaigral ali ne, vendar pa sam upam, da bom lahko nastopil,” je na omrežju X še zapisal zmagovalec 22 turnirjev za grand slam.

Njegova glavna cilja v zadnji profesionalni sezoni sta odprto prvenstvo Francije konec maja in poletne olimpijske igre, ki bodo prav tako na pesku v Parizu.