Prva članska liga: Denarni sklad 10 tisoč evrov

Širom Slovenije bosta junija potekali prva moška in ženska članska liga. V moškem delu tekmovanja nastopa 8 ekip, ki so razporejene v dve skupini. V ženskem delu pa se bo igralo po turnirskem sistemu. Lani je pri moških zmagal TK Triglav Kranj, pri ženskah pa TK Murska Sobota. Skupni nagradni sklad je kar 10 tisoč evrov.

V ženski ligi lansko leto do zmage TK Murska Sobota.

V prvi moški članski ligi se po odigranem round-robin sistemu dveh skupin rednega dela neposredno v polfinale končnice uvrstita samo zmagovalni ekipi, ki sta nato tudi gostiteljici srečanja. Drugi in tretjeuvrščeni ekipi (križno) igrata za drugi mesti v polfinalu. Zadnje uvrščeni ekipi igrata t. i. play-out za obstanek v prvi ligi, pri čemer poraženec prvo ligo zapusti.

V skupini A bodo igrali ŠD LTA, TK Luka Koper, TD Slovan in TK Triglav Kranj. V skupini B pa so TK Branik Maribor, TK Spin Medvode, TK Terme Ptuj in ŽTK Maribor. Prvi dvoboji so na sporedu 12. junija. Naj spomnimo, lani je TK Triglav Kranj v finalu s 4:1 premagal ŽTK Maribor. Med prijavljenimi najdemo tudi Aljaža Bedeneta, Grego Žemljo, Blaža Kavčiča in Blaža Rolo.

Prva ženska članska liga se igra po turnirskem sistemu na izpadanje.